magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

S meškaním autobusov sú nespokojní cestujúci i vodiči DPMK
@ Doprava -> DPMK      Sep 19 2008 - 10:02 GMT

(TASR) – Vodiči Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) i cestujúci sú nespokojní so zmenou linkového vedenia, ktorá spôsobuje až polhodinové meškania. Medzi vodičmi koluje petícia za pracovné podmienky neohrozujúce bezpečnosť jazdy, pod ktorú sa do dnešného dňa podpísalo okolo 200 z 300 vodičov autobusov a trolejbusov DPMK.

"Vodiči autobusovej a trolejbusovej dopravy v nej svojím podpisom vyjadrujú nesúhlas s nasadenými krátkymi časmi jazdy do cestovných poriadkov väčšiny liniek, ktoré nie je možné dodržať bezpečnou jazdou.

Vyvoláva to neustále konflikty s cestujúcou verejnosťou kvôli pravidelnému meškaniu spojov, ktoré neumožňujú podnikom deklarovanú prestupnosť liniek. Nútia vodičov pracovať v neustálom strese a zároveň ich oberajú o prestávky v práci, potrebné na regeneráciu síl,"
povedal predseda odborovej organizácie vodičov DPMK Vladislav Stankovič, ktorý chce petíciu predložiť v pondelok 22. septembra na zasadnutí predstavenstva akciovej spoločnosti.

Na prípravu cestovných poriadkov bol podľa Stankoviča veľmi krátky čas, väčší dôraz sa dal na trolejbusovú dopravu, ale nestihli sa načas vyškoliť vodiči trolejbusov. „V snahe naplno využívať potenciál zamestnancov podniku dali do cestovných poriadkov veľmi rýchle časy, ktoré napriek tomu, že sa zriadilo veľa zastávok na znamenie, spôsobujú meškania, na niektorých linkách v špičke aj 30 – 40 minút. Stačí však meškanie tri-štyri minúty, aby spoj, na ktorý chce cestujúci prestúpiť, medzitým odišiel. Vodiči potom slúžia ako hromozvod pre vyjadrenie nespokojnosti cestujúcich. V tom strese a neustálom kolotoči nestačia regenerovať svoje sily a aj preto stúpa ich práceneschopnosť. Vedenie podniku to nechce počuť. Ak si myslí, že ich vyžmýka ešte viac, tak dosiahne iba to, že odídu ďalší a nájdu si pokojnejšiu prácu," povedal Stankovič.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]