magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prvý košický festival pre deti a mládež
@ Kultúra -> Podujatia      Sep 23 2008 - 11:07 GMT

Už v piatok 26. septembra sa v priestoroch Detského areálu na Alejovej ulici uskutoční Prvý košický festival pre deti a mládež pod názvom Free&Go Fest. Organizátorom festivalu je Detská organizácia Frigo a spoluorganizátormi Materské centrum Stonožka a Mestská časť Košice Juh. Záštitu nad podujatím prevzal starosta Mestskej časti Košice Juh JUDr. Jaroslav Hlinka. Cieľom festivalu je ponúknuť deťom a mladým ľuďom zaujímavý program s prvkami festivalu. Zároveň chceme predstaviť zaujímavé verejnoprospešné projekty rôznych subjektov a ponúknuť atraktívny sprievodný program. Celé podujatie bude rozdelené do troch blokov.

Prvý, ktorý začne o 9.00 hod. bude venovaný najmenším deťom. V programe vystúpi obľúbená bratislavská dvojica Mária Podhradská a Richard Čanaky, Divadlo v kufri s programom Klauniáda, medzi sprievodnými aktivitami budú ukážky práce záchranárov, polície a hasičov, kreslenie na asfalt a nafukovacie atrakcie.

Druhý blok je určený pre žiakov druhého stupňa základných škôl. V programe vystúpi Občianske združenie Trival, bratislavská skupina Drvivá menšina a Tanečný klub Grimmy z Prešova. Medzi sprievodnými aktivitami je možné nájsť tvorivé dielne, ukážky práce záchranných zložiek, aktivitu "živá knižnica", ktorá pomáha odbúrať predsudky a ďalšie. Celý blok má názov Tolerujem, teda som a je koncipovaný v tomto duchu.

Od 15.00 hod. sa začína festival pre širokú verejnosť. V programe sa predstavia interpréti ako Smooth Company, Sunlips, Tomáš Krak, Stereo, Katka Koščová, Marián Čekovský, Drvivá menšina a Vierka Berkyová. Medzi sprievodnými atrakciami nájdu návštevníci rôzne stánky, maľovanie na tvár, súťaže, prezentácie a množstvo iných. Počas celého dňa bude v priestoroch areálu prebiehať panelová prezentácia subjektov ponúkajúcich v Košiciach aktivity pre deti a mladých ľudí. Celý festival sa od veľkých festivalov líši najmä v tom, že v priestoroch areálu nebude možné fajčiť a konzumovať alkoholické nápoje. Predpokladaný záver festivalu je o 21.30 hod. Veríme preto, že festivalu sa zúčastní veľké množstvo detí i mladých ľudí, ktorí si chcú pozrieť zaujímavý program, kultúrnym spôsobom sa zabaviť a načerpať inšpiráciu pre svoje voľnočasové aktivity. Celý festival je podporným podujatím k projektu TADAM-Tlačová agentúra detí a mládeže. Festival podporili partneri: Tatrabanka, Metro, Eurobus, Nadácia Pontis, Ministerstvo školstva SR, Východoslovenská energetika, Reklamné služby, Nadácia pre deti Slovenska, Rabaka, Rádio Kiss, Televízia Východ, Akčný a ďalší.

Detská organizácia FRIGO je moderné občianske združenie, ktorého hlavným cieľom je realizácia aktivít v rámci mimoškolskej činnosti pre deti a mládež. Cieľom týchto aktivít je rozvoj vedomostí, talentu, skúseností a životných zručností detí a mládeže. Medzi hlavné formy realizácie týchto cieľom patrí pravidelná systematická klubová a krúžková činnosť, pobytové podujatia, tvorivé dielne, vzdelávacie podujatia, projekty pre školy, kultúrne, športové, spoločenské a osvetové podujatia, publikačná činnosť a iné. Hlavné oblasti činnosti organizácie sú environmentálna výchova, multikulturálna výchova, výchova k tolerancii, participácii a aktívnemu občianstvu. Celá činnosť organizácie je primárnou prevenciou pred závislosťami a kriminalitou. Organizácia pracuje na dobrovoľníckom princípe. Detská organizácia Frigo vyvíja svoju činnosť na území Mesta Košice a v blízkom okolí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]