magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Starom Meste rozšírili bezpečnostný kamerový systém
@ Aktuálne -> Rôzne      Oct 03 2008 - 10:01 GMT
(SITA) – Dve nové bezpečnostné kamery pribudli v mestskej časti Košice - Staré Mesto. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, kamery monitorujú verejné priestranstvá na uliciach Mlynská - Štefánikova - Protifašistických bojovníkov a na uliciach Hlavná - Pribinova - Rooseweltova. Mestská polícia (MsP) Košice prevádzkuje v centrálnej mestskej zóne kamerový systém, ktorý pozostáva z trinástich bezpečnostných kamier. Druhý systém so siedmimi kamerami prevádzkuje MsP v mestskej časti Košice - Šaca.

Kamerový systém začali budovať aj v mestskej časti Košice - Západ. Do roku 2011 by v tejto mestskej časti malo byť šesť bezpečnostných kamier. Kamery budú najmä v úsekoch, v ktorých sa zdržiava väčší počet obyvateľov a kde bolo doposiaľ zaregistrovaných najviac priestupkov. Ide najmä o lokality pred obchodnými centrami, poliklinikami, námestiami. Projekt kamerových systémov v mestskej časti Západ s celkovým nákladom vyše 6 700 000 korún (222 400 €) financuje MsP zo svojho rozpočtu. V roku 2008 bolo na vytvorenie projektovej dokumentácie, zriadenie monitorovacieho centra a montáže prvej časti optickej siete vyčlenených 2 656 200 korún (88 170 €). Mestská časť Západ prispela sumou 1 328 000 korún (44 081 €).

„Kamerový systém prispieva k zabezpečeniu väčšej ochrany majetku mesta a mestskej časti pred poškodením, zničením alebo odcudzením a k zvýšeniu pocitu istoty, bezpečnosti a spokojnosti občanov. Umožňuje nám obmedziť, resp. eliminovať príčiny, podmienky a kriminogénne faktory, ktoré umožňujú alebo uľahčujú páchanie priestupkov, trestných činov alebo inej protispoločenskej činnosti. Tento systém zároveň vytvára a zlepšuje podmienky pre rýchly a účinný zásah MsP pri zabezpečovaní ochrany majetku mesta, mestskej časti a zadržaní páchateľov trestných činov,“ uviedol náčelník MsP Milan Dvorožňák.

Operátori z operačného strediska MsP v Košiciach zistili v roku 2007 prostredníctvom kamerového systému 2 529 prípadov porušenia právnych noriem a v tomto roku do 30. septembra 1 834 prípadov. Na miesto spáchania priestupkov boli vždy operatívne vyslané hliadky MsP.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]