magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KSK sa prezentuje v Bruseli na Open Days
@ Aktuálne -> Rôzne      Oct 07 2008 - 15:26 GMT
SITA) – Košický samosprávny kraj (KSK) organizuje v rámci Európskeho týždňa regiónov v Bruseli (OPEN DAYS 2008) okrem prezentácie regiónu aj dva odborné semináre. Ako agentúru SITA informovala pracovníčka KSK Domu slovenských regiónov v Bruseli Lenka Jurková, seminár Prekážky a riešenia pre malé a stredné podniky sa sústredí hlavne na problémy, ktorým čelia malé a stredné podniky v jednotlivých regiónoch, bude prezentovať navrhnuté a už aj overené riešenia, ako podporovať tieto podniky, aby investovali do inovácií a výskumu.


Aj druhý seminár je zameraný na malé stredné podniky s dôrazom na ich trvalú udržateľnosť a rozvoj. Prednášku pripravili experti z Odboru regionálneho rozvoja KSK, v Bruseli ju budú prezentovať Viera Dulinová a Milan Husár.

Ako informovala Jurková, KSK sa aktívne zapojil do podujatia Investor´s Café, ktoré je výbornou príležitosťou na zdôraznenie priorít a investičného potenciálu regiónu. Podľa Jurkovej Investorská kaviareň vytvára priestor na prezentáciu, stretnutia a nadviazanie partnerstiev a kontaktov medzi podnikateľskými subjektmi a predstaviteľmi regiónov a miest z celej Európy. „KSK sa bude prezentovať v sekcii Energy village. Naším zámerom je prilákať do stánku odborníkov, podnikateľov, investorov a partnerov z regiónov, ktorí sú aktívni v tejto oblasti a nadviazať tak nové partnerstvá na európskej úrovni. V informačnom stánku KSK je aj odborný personál z Úradu KSK a súkromných firiem z oblasti energetiky. K dispozícií máme videonahrávku, power pointové prezentácie, rozličné materiály a brožúry k danej téme,“ informovala zástupkyňa KSK v Bruseli Lenka Jurková.

OPEN DAYS 2008 - Európsky týždeň regiónov a miest s podtitulom Regióny a mestá vo svete plnom výziev sa začal v pondelok a potrvá do 9. októbra. Do šiesteho ročníka OPEN DAYS v Bruseli sa prihlásilo rekordných 216 regiónov a miest z 32 krajín. Podujatie organizuje Výbor regiónov spolu s Generálnym riaditeľstvom Európskej komisie pre regionálnu politiku a s podporou francúzskeho predsedníctva Rady EÚ a Európskeho parlamentu.

Cieľom OPEN DAYS je osloviť predstaviteľov EÚ a regiónov, odborníkov z oblasti bankovníctva, podnikateľských kruhov a zástupcov občianskej spoločnosti, aby si vymieňali praktické znalosti a objavili nové možnosti financovania a investícií. Uskutoční sa viac ako 120 seminárov a workshopov, kde bude možnosť prezentovať osvedčené postupy v oblasti európskych politík, vymeniť si názory a návody na dosiahnutie hospodárskeho úspechu, podeliť sa o prvé skúsenosti s realizáciou 345 programov v oblasti kohéznej politiky na obdobie   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]