magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Karpatská nadácia prenáša skúsenosti na Ukrajinu
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 05 2008 - 10:54 GMT
(SITA) – Karpatská nadácia začala realizovať projekt s názvom The Way It Works - Karpatský program spoločenskej zodpovednosti firiem a prenos najlepších praktík zo Slovenska na Ukrajinu. Ako pre agentúru SITA uviedol programový asistent Karpatskej nadácie Rastislav Král, projekt je zameraný na prenos najlepších príkladov správania sa firiem v Karpatskom regióne na Ukrajinu. Cieľom cezhraničného projektu je podeliť sa s ukrajinskými partnermi o skúsenosti, ktoré nadácia nadobudla počas minuloročnej realizácie rovnomenného projektu v štyroch krajinách Karpatského regiónu – na Slovensku, v Maďarsku, v Poľsku a v Rumunsku.

„Lepšiu budúcnosť komunít nemôže zabezpečiť ani tá najlepšia politika bez zapojenia ich obyvateľov a subjektov, ktoré v nich pôsobia. Snahou Karpatskej nadácie je zapojiť všetky relevantné subjekty do dialógu a vhodnými príkladmi im ukázať možnosti, ktoré existujú a ktoré môžu výrazne prispieť k zvýšeniu kvality života. Cieľom tohto projektu je pomôcť ukrajinským kolegom v tomto dlhodobom a neľahkom procese.“ povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

V rámci projektu nadácia vytvorí podmienky pre prieskum o stave spoločenskej zodpovednosti firiem na Ukrajine, ponúkne priestor pre dialóg medzi rôznymi zúčastnenými, ako sú firmy, mimovládne organizácie, miestne samosprávy, akademické inštitúcie, médiá, a zabezpečí, aby sa najlepšie praktiky využívané v iných krajinách dostali na Ukrajinu prostredníctvom spoločných aktivít a formou štúdií. Dlhodobým zámerom projektu je vytvoriť podmienky pre širokú partnerskú spoluprácu na úrovni komunít a zapojiť podnikateľské subjekty do komunitného rozvoja. Projekt sa realizuje s finančnou podporou Veľvyslanectva USA na Slovensku.

Viac informácií o programe získajú záujemcovia na internetovej stránke www.thewayitworks.org, ďalšie informácie poskytne riaditeľka Karpatskej nadácie Mgr. Laura Dittel na telefónnom čísle 055 622 1152 prípadne e-mailom na [email protected].   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]