magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Barytonista Cavalcanti sa predstaví v ŠD
@ Kultúra -> Divadlo      Nov 11 2008 - 09:02 GMT
(SITA) – Barytonista Miguelangelo Cavalcanti z Brazílie, sólista Štátnej opery v Prahe, sa v stredu večer predstaví milovníkom opery v košickom Štátnom divadle. Vystúpi v hlavnej úlohe v Mozartovej opere Don Giovanni. Rolu Donny Anny stvárni Tatiana Paľovčíková. Diriguje Igor Dohovič.

Talianska opera v dvoch dejstvách je príbehom renesančne neviazaného hrdinu, ktorý je drsný, násilný, ale aj jemný, zdvorilý a neodolateľný lovec ženských sàdc. Vo štvrtok uvedie ŠD namiesto plánovaného predstavenia Ateliér moderné tanečné divadlo Carmen. Činohra ŠD uvedie v piatok v Historickej budove premiéru predstavenia Katarínka z Heilbronnu. Ide o romantický ľúbostný príbeh nemeckého autora Heinricha von Kleista. V hlavnej úlohe Katarínky sa predstaví mladá herečka Tatiana Poláková.

O predstaveniach agentúru SITA informovala manažérka ŠD Veronika Brutovská.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]