magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zmeny v košickej MHD zatiaľ stáli približne milión
@ Doprava -> DPMK      Dec 09 2008 - 09:51 GMT
(SITA) – Približne milión korún (33 194 €) stáli zatiaľ zmeny organizácie košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Na otázku agentúry SITA to na tlačovej besede uviedol generálny riaditeľ Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michal Tkáč. Uviedol, že presne sa nedá vyčísliť, aké náklady si zatiaľ zmeny organizácie dopravy vyžiadali, ale môže ísť o niekoľko stotisíc až milión korún.

Od 14. decembra dôjde k ďalšej zmene linkového vedenia košickej MHD. Od Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) si ju vynútili nespokojní cestujúci a starostovia košických mestských častí, ktorí nesúhlasili so zmenami a racionalizáciou liniek urobenými v lete tohto roku. Pripustil to Michal Tkáč, ako aj konzultant podniku pre optimalizáciu linkového vedenia Michal Dekánek, ktorý uviedol, že "cieľom zmien je vyhovieť oprávneným požiadavkám“. Košickému dopravnému podniku prišlo okolo päťsto priamych sťažností. Pod petíciu, ktorú viedla poslankyňa NR SR a starostka košickej mestskej časti Dargovských hrdinov Monika Smolková (Smer-SD), sa podpísalo vyše 14 000 nespokojných občanov.

Od 14. decembra sa zmeny dotknú 21 autobusových liniek, pričom vznikne nová autobusová linka premávajúca z Krásnej cez centrum mesta na Pereš a do Lorinčíka a späť a ich obyvatelia budú mať spoje do centra nielen v špičkách. Druhý balík podstatných zmien sa týka sídliska ahanovce, kde sa ľudia, najmä v rannej špičke, nevedeli vmestiť do autobusov a prísť načas do práce. Tu budú spoje posilnené a budú premávať v štvorminútových intervaloch. Zmeny sa týkajú aj mestskej časti Dargovských hrdinov, odkiaľ bude znova premávať linka 17 cez Staničné Námestie na Luník VIII a okolo fakultnej nemocnice na Terase. Linka 23 bude skrátená a bude premávať zo Staničného námestia cez Moldavskú, okolo závodu Valeo na letisko. K menej podstatným zmenám dochádza aj na ďalších linkách. Podrobnejšie informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.dpmk.sk.
Michal Tkáč doložil, že už by sa nemala opakovať situácia z leta a začiatku jesene, kedy autobusové spoje nepremávali pre nedostatok vodičov. Uviedol, že v súčasnosti chýbajú už len traja vodiči autobusov, pričom ich chcú prijať viac, aby šoféri nemuseli robiť toľko nadčasov a mohli čerpať aj dovolenky.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]