magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

DPMK cez víkend nenasadí autobusy na plyn
@ Doprava -> DPMK      Jan 09 2009 - 17:27 GMT
(SITA) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) cez víkend nenasadí autobusy, ktoré jazdia na stlačený zemný plyn. Dôvodom je situácii, ktorá nastala po zastavení dodávok plynu z Ruska na Slovensko. Agentúru SITA o rozhodnutí DPMK dnes informovala PR konzultantka Monika Murová.

"Keďže cez víkend jazdí všeobecne menej autobusových spojov, nemusíme preto nasadzovať v sobotu a nedeľu autobusy na plynový pohon. Chceme pomôcť v tejto zložitej situácii, ktorá nastala na celom Slovensku, a preto budeme šetriť plyn v maximálnej miere,“ uviedol v tejto súvislosti generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

Podľa generálneho riaditeľa Tkáča mestská hromadná doprava v Košiciach funguje v týchto dňoch bez obmedzení, denne je vypravených približne 150 autobusov. \"Slovenský plynárenský priemysel (SPP) nás dnes ubezpečil, že ako vykonávateľ verejnoprospešných služieb budeme dostávať stlačený zemný plyn bez obmedzenia aj pri vyhlásenom odberovom stupni č. 8,“ dodal Tkáč. Napriek tomu sa Dopravný podnik v Košiciach zodpovedne pripravuje aj na krízovú situáciu, pokiaľ by sa zastavili dodávky zemného plynu na východ krajiny.

V Košiciach jazdí na zemný plyn 36 autobusov, znamenalo by to ich odstavenie a vzhľadom k tomu, že tvoria zhruba pätinu autobusovej dopravy by to znamenalo aj obmedzenie MHD v Košiciach. Murová zdôraznila, že tento variant by nastal jedine vtedy, ak by sa zastavili úplne dodávky plynu od SPP. Opatrenia by boli také, aby mali všetky mestské časti zabezpečené spojenia. Pokiaľ by DPMK musel obmedziť výpravu vozidiel, bude o zmenách čo najskôr informovať verejnosť.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]