magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V šačianskych bytoch by mali mať podvečer už teplo
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 09 2009 - 17:31 GMT
(SITA) - Teplo v bytoch by mali mať dnes po 17:00 už všetky domácnosti napojené na centrálny systém vykurovania v košickej mestskej časti Šaca. Pre agentúru SITA to dnes popoludní uviedol starosta Šace Rudolf Reštei. Podľa jeho vyjadrenia nie je pravda, že ľudia zostali úplne bez dodávok tepla. "Včera (vo štvrtok - pozn. SITA) dopoludnia došlo v Šaci k poklesu dodávok tepla pre prechod spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá nás zásobuje teplom, na regulačný stupeň osem, a s tým spojenú zmenu paliva v ich teplárni. Hlavný problém však nastal v noci v našich výmenníkových staniciach, ktoré nedokázali do systému odovzdávať takú teplú vykurovaciu vodu ako za normálnych okolností, a tak sa teplota v bytoch dnes ráno pohybovala len okolo 15 stupňov Celzia,“ uviedol pre agentúru SITA Reštei.

Podľa jeho vyjadrenia na riešení technického problému pracovali celé dnešné dopoludnie odborníci na tepelné hospodárstvo a v súčasnosti opätovne kontrolujú celý rozvodný systém. "Popoludní už teplota vykurovacej vody na výstupe výmenníkových staníc vzrastá a v súčasnosti už ideme na plný výkon. Ak sa znova nestane niečo mimoriadne, večer okolo sedemnástej hodiny by mali mať ľudia už v bytoch normálne teplo,“ povedal dnes o tretej popoludní Reštei.

Mestská časť Šaca má 5 269 obyvateľov. V mestskej časti je 543 bytových domov, z toho je 389 rodinných. Celkom je v Šaci okolo 1 000 bytov a znížené dodávky tepla malo okolo osemsto.

Ako dnes pre agentúru SITA uviedla námestníčka riaditeľa súkromnej Nemocnice Košice Šaca Eva Krúpová, v nemocnici problémy s dodávkou tepla nemali ani vo štvrtok, ani dnes, lebo sú zrejme napojení cez inú vetvu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]