magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Chybné dobíjanie elektronických peňaženiek spôsobilo problémy
@ Doprava -> DPMK      Jan 26 2009 - 19:48 GMT
SITA) – Podľa výsledkov mimoriadnej kontroly Dopravného podniku mesta Košice (DPMK), ktorý dostal množstvo sťažností na nesprávne sťahovanie kreditu z elektronických peňaženiek, problémy pri ich používaní po prechode na euro spôsobil chybný softvér od dodávateľa - spoločnosti EMTEST, uviedla to marketingová konzultantka Monika Murová. "Mimoriadna kontrola vo všetkých autobusoch, električkách a trolejbusoch nepreukázala chyby zariadení odbavovacieho systému v spojoch mestskej hromadnej dopravy (MHD). Kontrola DPMK odhalila, že bol chybný softvér pri dobíjaní elektronickej peňaženky na predpredajných miestach, ktorý zapríčiňoval straty kreditu a vysoké sťahovanie peňazí. Rovnaký problém zapríčiňoval aj chybný softvér revízorských čítačiek,“ informovala Murová.

Spoločnosť EMTEST už koncom minulého týždňa dodala nový softvér, ktorý DPMK okamžite nasadil do jednotlivých zariadení.

"Očakávame, že sa s novým softvérom podobné problémy nebudú opakovať. V každom prípade pracovníci DPMK systém sledujú a monitorujú aj naďalej,“ uviedol generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč. Riaditeľ zároveň ubezpečil verejnosť, že z dôvodu nekorektných operácií neprídu cestujúci o svoju hotovosť na karte. "Pokiaľ cestujúcim vznikli problémy pri používaní elektronických peňaženiek, prosíme ich, aby sa obrátili so svojou písomnou reklamáciou na podateľňu DPMK, Bardejovská č. 6, alebo na predajné miesta DPMK Bardejovská a Rooseveltova ulica. Na základe písomnej reklamácie bude DPMK jednotlivé prípady riešiť. Tlačivo na reklamáciu dostane cestujúci na predajnom mieste,“ uviedla Murová.

DPMK riešil v uplynulých týždňoch zvýšený počet sťažností od cestujúcich na používanie elektronických peňaženiek a preto požiadal dodávateľa - spoločnosť EMTEST na urýchlené riešenie situácie, ktorá komplikovala cestujúcim využívanie elektronických peňaženiek. Pracovníci DPMK zároveň uskutočnili v noci zo štvrtka na piatok mimoriadnu kontrolu v jednotlivých dopravných zariadeniach, počas ktorej preverovali čítacie zariadenia v 90 percentách všetkých spojov MHD s výnimkou pokazených či odstavených vozidiel.

Pracovníci spoločnosti EMTEST zároveň prekontrolovali a opravili nedostatky na automatoch na kúpu papierových cestovných lístkov, ktoré po prechode na euro takisto vykazovali problémy. Podľa predbežných zistení pracovníkov DPMK sa počet porúch automatov v poslednom týždni znížil.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]