magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

HB Reavis finišuje na príprave výstavby cesty a Auparku
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 03 2009 - 13:10 GMT
(SITA) - Košický krajský stavebný úrad v odvolacom konaní potvrdil územné rozhodnutie o umiestnení novej niekoľkoprúdovej cesty v lokalite Námestie osloboditeľov, ktorá podmieňuje začatie výstavby Auparku. Agentúre SITA to dnes v rozhovore potvrdil Roman Karabelli, hovorca spoločnosti HB Reavis Group, ktorá chce na košickom Námestí osloboditeľov postaviť obchodno-spoločenské centrum v hodnote 83 miliónov eur. V tejto súvislosti na svoje náklady urobí aj novú komunikáciu za približne 9 miliónov eur.

„Krajský úrad nevyhovel v odvolacom konaní dvom vlastníkom pozemkov a nám tak uvoľnil ruky pre prípravu a podanie žiadosti o vydanie stavebného povolenia na cestu. Žiadosť budeme podávať na špeciálny stavebný úrad v Košiciach. Dúfame, že sa nám dovtedy podarí dohodnúť s vlastníkom pozemku – spoločnosťou Realman,“ povedal hovorca investora Karabelli. Pokiaľ sa investor nedohodne o predaji parcely so spoločnosťou Realman, s.r.o., ktorej vlastníkmi sú podľa internetového výpisu z obchodného registra Theu a Ut VU THI, nebude môcť stavať.

„S predstaviteľmi spoločnosti sa snažíme dohodnúť. Vyvlastňovacie konanie prichádza do úvahy, len ak sa nedohodneme, keďže výstavba cesty je vo verejnom záujme,“ povedal Karabelli. Doložil, že ak sa dohodnú, vydanie stavebného povolenia nebude trvať dlho a cestu by začali stavať v jarných mesiacoch, hneď ako to počasie dovolí. Ak sa bude vyvlastňovať, Karabelli nevedel uviesť, ako dlho to potrvá a kedy by začali stavať. Podľa Karabelliho Realman odmietol ponúkanú cenu – vyše 302 000 eur za 1 300 štvorcových metrov, a kladie si nereálne požiadavky.

Ako ďalej uviedol Karabelli, príprava výstavby košického Auparku patrí k prioritám investora. „Vyvinieme maximálne úsilie, aby aj napriek miernemu sklzu, boli cesta aj Aupark hotové na jar v roku 2011 ešte pred začatím MS v hokeji,“ povedal Karabelli. Doložil, že v súčasnosti finišujú na príprave dokumentov pre umiestnenie stavby Auparku a investor očakáva, že územné rozhodnutie i stavebné povolenie na Aupark získa v najbližších mesiacoch.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]