magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Švédska kapela In Flames vystúpi v Košiciach a v Prahe
@ Kultúra -> Koncerty      Mar 05 2009 - 15:09 GMT
(SITA) - Švédska metalová kapela In Flames odohrá na Slovensku a v Českej republike v rámci koncertného turné Eastern Europe Tour 2009 dva koncerty. V košickom Jumbo centre sa predstavia vo štvrtok 2. apríla a o dva dni neskôr vystúpia v pražskej Retro Music Hall. In Flames koncertovali v Prahe pred troma rokmi spoločne s brazílskou Sepulturou.

Švédska pätica tentoraz navštívi Prahu a Košice v pozmenenej zostave. Gitaristu Jespera Strömblada nahradí Niklas Engelin. Zakladajúci člen skupiny je v súčasnosti na protialkoholickom liečení. Na čele kapely však stále stojí vokalista Anders Fridén. Na koncertoch predstavia nový album A Sense of Purpose, za ktorý získali švédsku cenu Grammy v kategórii najlepší hardrockový album. Koncerty si budú môcť fanúšikovia intenzívnejšie vychutnať vďaka komornejším priestorom, z ktorých im In Flames ponúknu úplne iný zážitok, ako z veľkého festivalového či halového pódia.

Živé koncertné vystúpenia boli pre In Flames vždy prioritou. Preslávili sa "nekonečnými" koncertnými turné, na ktoré sa vydávajú i niekoľko ráz ročne. Spolu s kapelou At The Gates rozvinuli nový hudobný štýl, takzvaný melodic death metal. V tom čase nahrali albumy The Jester Race, Whoracle, Colony či Clayman. Komerčný úspech zaznamenali nasledujúcimi nahrávkami ako Reroute to Remain, Soundtrack To Your Escape či Come Clarity a postupne sa preslávili i v USA a Japonsku.

Agentúru SITA o tom informoval Tomáš Karlík zo spoločnosti Obscure Promotion.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]