magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Odborárom DPMK nestačí trojpercentné zvýšenie platov
@ Doprava -> DPMK      Mar 10 2009 - 19:43 GMT
(SITA) – Odborári Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) na dnešnom kolektívnom vyjednávaní neprijali ponuku vedenia spoločnosti na zvýšenie platov o tri percentá v prvej etape od apríla. O kolektívnom vyjednávaní agentúru SITA dnes informovala marketingová konzultantka DPMK Monika Murová. Doložila, že vedenie bude s odborármi ďalej rokovať s cieľom nájsť spoločnú dohodu, ktorá bude ústretová voči všetkým zamestnancom.

„Chceme našim vodičom aj ostatným zamestnancom zvýšiť platy v prvej etape v rámci možností, ktoré DPMK a mesto v krízovej ekonomickej situácii majú,“ uviedol generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč. Dodal, že hoci je finančná situácia v krajine vážna a ekonomická kríza postihuje každú rodinu, prvoradým cieľom je garantovať zamestnanosť v podniku. „Mať stabilnú prácu a istotu slušného príjmu, sú dnes istoty, ktoré oceňuje väčšina našich zamestnancov,“ uzavrel Tkáč. Priemerná hrubá mzda vodiča DPMK je v súčasnosti 790 eur.

Ïalšie kolektívne vyjednávanie o platoch v DPMK sa uskutoční koncom marca. Na ostatných bodoch dohody týkajúcich sa pracovných rozvrhov, ktorá bola medzi DPMK a odborovými zväzmi podpísaná 25. februára, sa pracuje.

Ako uviedla Murová, v súčasnosti v košickom DPMK pracuje okolo 1 100 ľudí, z ktorých je takmer 540 vodičov a existujú tu dve odborové organizácie.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]