magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Proces v prípade vražednej streľby v krčme odročili
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 12 2009 - 21:22 GMT
(SITA) - Znalcov z odboru psychiatrie a psychológie vypočul dnes senát Okresného súdu Košice I na hlavnom pojednávaní so 47-ročným Borisom Š. z Uble, ktorý je obžalovaný z vraždy a pokusu o vraždu. Súd vykonáva dokazovanie iba k skutku vydierania, ktorého sa invalidný dôchodca údajne dopustil po tom, čo v júni 2008 v krčme v Ruskom Hrabovci v okrese Sobrance zastrelil troma ranami do hlavy Jána R. a do chrbta postrelil ďalšieho hosťa Jána P. K streľbe na nich sa Boris Š. priznal na prvom pojednávaní. To že potom pred krčmou nútil miestnu ženu, aby ho odviezla autom preč, však popiera.

Psychiater dnes potvrdil, že rozpoznávacie a ovládacie schopnosti obžalovaného boli v čase skutku zachované, ale podstatne znížené. Podľa znalca muž nemá duševnú chorobu, ale trpí poruchou osobnosti. Je to dôsledok úrazu, pri ktorom prišlo k poškodeniu mozgu. Na ďalšom pojednávaní bude vypovedať znalkyňa z toxikológie. Má ozrejmiť stupeň opitosti Borisa Š. v čase streľby.
Proces súd odročil na koniec apríla.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]