magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Najúspešnejší český muzikál sa vracia na Slovensko. Súťažte o vstupenky !!!
@ Kultúra -> Divadlo      Mar 25 2009 - 15:15 GMT

Nesmrteľný príbeh o láske a nenávisti v hviezdnom obsadení s Monikou Absolónovou uvidíte 16. mája 2009 v Košickej Steel Aréne.

...píše sa rok 48 p. n. l...

...Cézar, ktorý porazil Pompeia, sa stáva najmocnejším mužom Ríma a vstupuje do Alexandrie. Egypt je už niekoľko storočí ovládaný Ptolemaiovcami. Na tróne sedí štrnásťročný Ptolemaios XIII., avšak vládne predovšetkým poradca Pothinus. Ptolemaios má dve sestry: Arsinoé a Kleopatru. Kleopatra je bystré dvadsaťročné dievča, ktoré túži po moci. Naviac chápe, že pasivita by ju mohla stáť život, pretože čoskoro by sa pre brata stala nepohodlnou. Hrá teda vabank a nechá sa tajne dopraviť pred Cézara, zabalená v drahocennom koberci. Cézar nachádza v dievčine zaľúbenie pre jej okúzľujúcu výrečnosť, duchaplnosť a neskromné ciele.

Ptolemaios, vedený Pothinom, cíti, že sestra Kleopatra sa usiluje o trón. Napadne preto Rím a prehráva. Medzi Cézarom a Kleopatrou vzplanie láska. Starnúci muž, ktorého náručím prešli stovky žien, tento dar osudu prijíma. Kleopatre sa stáva oporou v jej politických snahách. V idylických časoch na Níle porodí syna Cézariána a spolu s Cézarom odchádzajú do Ríma.

Rím nie je Kleopatre naklonený. Všetkých však okúzli Kleopatrin kráľovský vzhľad, správanie i jej bohatstvo. Marcus Antonius, Cézarov spolubojovník a priateľ, v senáte navrhuje, aby Cézar získal korunu rímskych kráľov. Cézar odmieta. Senát je zdesený možnými dôsledkami pre republiku. Zrodí sa komplot, ktorého cieľom je odstránenie Cézara. Kleopatra nabáda Cézara, aby sa stal kráľom a posilnil svoju pozíciu. Tuší, že v opačnom prípade príde o svoju moc a ona aj syn sa ocitnú v nebezpečenstve.

Prichádza Octavianus, Cézarov adoptívny syn a presviedča vládcu, aby išiel do senátu. Napriek Kleopatrinmu varovaniu Cézar odchádza do senátu, kde ho zavraždia. Kleopatra narýchlo opúšťa Rím. Pred cestou sa rozlúči s Antoniom, ktorý sľubuje, že sa ešte uvidia.

Po Cézarovej smrti je Rím zmietaný v nepokojoch. Octavianus sa obáva rastúceho vplyvu niektorých senátorov a Cézarových vrahov. Uzavrie s Antoniom dohodu: porazí Cézarových vrahov a stanú sa vládcami Ríma. Spoločne založia triumvirát. Po víťaznom boji sú však sýpky prázdne a vojaci chcú svoj žold. Neostáva nič iné, len požiadať o pomoc Kleopatru. Antoniovo stretnutie s Kleopatrou v Egypte je osudové. Pri Níle si spoločne užívajú život.

V Ríme však jeho aktivity neujdú pozornosti Octaviana. Bystrému intrigánovi dochádza, že Antonius v blízkosti Kleopatry a jej syna je viac než nebezpečný. Octavian využíva Antoniov krátky návrat do Ríma a ožení ho so svojou sestrou Octaviou.

Antonius, aby po návrate do Egypta odčinil potupu, ktorú utàžila kráľovná jeho rímskou svadbou, uzatvára manželstvo s Kleopatrou a vyhlasuje Cézarina budúcim kráľom Egypta. To je však správanie, ktoré je pre Rím neprijateľné. Obratný Octavian strháva senát k tomu, aby súhlasil s vojnou proti Egyptu.

Osudová bitka pri Actiu spôsobí porážku egyptského loďstva, zostáva zúfalá obrana Alexandrie. Antonius dostáva falošnú správu, že Kleopatra je màtva. Líha si na meč, avšak neumiera. Je len ťažko zranený. V tomto stave ho dopravia do chrámu, v ktorom Kleopatra našla útočisko. Antonius umiera v náručí svojej milovanej. Ich pozemská láska prináša obom krutý a nezvratný osud.

Prichádza Octavian, teraz jediný vládca sveta. Chýba mu len kráľovná Kleopatra. Tá však vie, že dohrala. V nestráženej chvíli sa nechá uštipnúť kobrou, ukrytou v košíku s figami a umiera. Nikto nevyhráva. Iba Níl ponesie ďalej svoje životodarné vody. Aj napriek tomu, že hrdinovia nebudú medzi živými...

Vstupenky si môžete zakúpiť na www.ticketportal.sk.

+ + + S Ú  A Ž + + +

Portál CASSOVIA.SK je mediálnym partnerom tejto akcie. Spolu s organizátorom sme pre Vás pripravili súťaž o 6 vstupeniek. Uzávierka súťaže bude 8.5.09. Každý vyžrebovaný účastník súťaže vyhrá 2 vstupenky, každú v hodnote 16.60,- EUR. Čo treba urobiť? Stačí ak do uzávierky pošlete e-mail so svojim celým menom a tel. číslom na adresu [email protected] a do predmetu správy (subjektu) uvediete heslo: "KLEOPATRA". V ten istý deň poobede vyžrebujeme 3 výhercov, ktorým oznámime výsledok telefonicky. Mená výhercov budú uverejnené aj na www.cassovia.sk.

Upozornenie:
Ak niekto do súťaže pošle dva a viac e-mailov z rovnakej adresy, bude zo súťaže vyradený. E-maily, ktoré budú obsahovať pripojené prílohy, budú vymazané a nedostanú sa do súťaže!   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]