magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Haliganda pripravila prechádzku ako poďakovanie mame
@ Aktuálne -> Rôzne      May 06 2009 - 10:46 GMT

SITA) – Prejsť jednu míľu (1609 m) v sobotu 9. mája na Hlavnej ulici v Košiciach peši, v kočíku, s kočíkom, na kolobežke, korčuliach či v náručí rodičov môže každý, kto má mamu a chce jej symbolicky poďakovať. Motto tohtoročnej Míle pre mamu, organizovanej pri príležitosti Dňa matiek, je Vytvorme priestor mamám a deťom. Organizátorom košického podujatia je Občianske združenie a Materské centrum Haliganda a je určené skutočne všetkým ľuďom bez rozdielu veku. Podobné akcie sa uskutočnia v rovnakom čase v ďalších 25 slovenských mestách.

„Míľovú prechádzku spestrí takmer trojhodinový program pri Dolnej bráne od 15:00. Na pódiu vystúpi Marián Čekovský, Martin Husovský zo skupiny Komajota, deti zo ZUŠ na Jantárovej ulici a zo SZŠ na Dneperskej ulici s hudobnými, tanečnými a divadelnými predstaveniami pre mamy. Program bude moderovať medzi deťmi známa televízna dvojica Ela a Hop,“ informovala dnes agentúru SITA Silvia Sorgerová z Haligandy.

Podujatie sa začína o 15:00, kedy sa môžu záujemcovia o prechádzku zaregistrovať u organizátorov, prechádzka sa začína o 16:00.

Sobotný míľový program pod pódiom spestria kreatívne výtvarné a športové dielne pre deti. Magnetky so slniečkom a nápisom Ïakujem, že si mama si možno zakúpiť počas programu nielen ako milý darček pre mamu. Jeho kúpou prispejú ľudia na verejnú zbierku Únie materských centier, ktorá je určená na podporu činnosti takmer 70 materských centier na Slovensku.

„Pri stanovištiach pre deti, pri predaji magnetiek, pri registrácií „míľových“ chodcov bude možné stretnúť košických športovcov či umelcov, ktorí svojou účasťou prídu vyjadriť vďaku svojej mame. Všetci účinkujúci vystúpia benefične,“ povedala Sorgerová.

V nedeľu popoludní potom Ela s Hopom vystúpia aj v dvoch divadelných predstaveniach organizovaných Haligandou na Strednej odbornej škole automobilovej na Moldavskej ceste v Košiciach.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]