magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ČARO JESENE - výstava fotografií
@ Kultúra -> Výstavy      May 07 2009 - 10:11 GMT

Krajské osvetové stredisko (KOS) pripravuje v termíne od 13.5. – 5.6. 2009 v priestoroch Galérie KOS na Strojárskej 3 v Košiciach výstavu fotografií z medzinárodného plenéra pre fotografov, ktorý sa uskutočnil v ¼ubovnianskych kúpeľoch pri Starej ¼ubovni na jeseň minulého roku.

Zúčastnilo sa na ňom tridsať fotografov z košického kraja, z toho deväť účastníkov bolo z okolitých štátov z Poľska (Krosna), Maďarska (Miškolca), Ukrajiny (Užhorodu) a rumunského mesta Oradea.

Lektorom na podujatí bol fotograf Mgr. František Tomík z Bratislavy, ktorý obohatil program ukážkami z vlastnej tvorby a prednáškou na tému Z histórie slovenskej fotografie 19. storočia - ateliéry.

V programe plenéra bola spoločná návšteva ¼ubovnianskeho hradu a Červeného kláštora. Niektorí účastníci využili možnosť fotografovania súsoší vo Vyšných Ružbachoch a zrúcanín hradu Plaveč. Nádherná jesenná príroda a slnečné počasie prispeli k zdarnému priebehu podujatia. Vo večerných hodinách sa uskutočnili rozbory a prezentácie prác zúčastnených fotografov.

Z fotografií, ktoré autori odovzdali do archívu, pripravilo Krajské osvetové stredisko v Košiciach výstavu, ktorá bude mať putovný charakter. Záujemcovia ju budú môcť zhliadnuť v Rožňave, Miškolci, ale aj v ďalších mestách a obciach Košického samosprávneho kraja.


Všetkých priaznivcov umeleckej fotografie ale aj obdivovateľov čara jesennej prírody srdečne pozývame na vernisáž, ktorá sa uskutoční 13.5. o 16.30 hod. v Galérii KOS v Košiciach.



Helga Tomondyová   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]