magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dobrovoľníci z USSK pomôžu verejnoprospešnými aktivitami
@ Aktuálne -> Rôzne      May 15 2009 - 11:52 GMT
(SITA) – Spoločnosť U.S. Steel Košice (USSK) tohto roku pripravila už tretie Dni dobrovoľníkov, počas ktorých budú zamestnanci firmy a jej dcérskych spoločností pomáhať ôsmim košickým organizáciám s verejnoprospešnými aktivitami. Ako agentúru SITA informoval hovorca USSK Ján Bača, akcia sa začína dnes a potrvá aj v sobotu. Podujatie odštartuje Hutnícka kvapka krvi v Hematologicko-transfúziologickom oddelení Nemocnice Košice - Šaca vo Vstupnom areáli USSK.

„V piatok i v sobotu bude možné darovať zachované a čisté letné oblečenie pre deti v Krízovom centre pre matky s deťmi, ktoré je zariadením Arcidiecéznej charity v Košiciach. Zídu sa im aj uteráky, posteľná bielizeň a kuchynské potreby, ktoré budú zbierať na dvoch miestach - v OZ Jeseň života na Triede SNP 24 a v Krízovom centre na Poľnej ulici č. 1 v Košickej Novej Vsi,“ informoval Bača.

V sobotu od ôsmej budú dobrovoľníci pomáhať budovať stanový tábor v košickej ZOO, skrášľovať priestory škôlky pre hendikepované deti na ¼udovej ulici, upravovať terasu a park okolo Geriatrického ústavu sv. Lukáša na Strojárenskej ulici. Ïalší budú omietať budovu a upravovať okolie útulku pre psov v Haniske. Milovníci cyklistiky budú čistiť a upravovať cyklotrasu Hornád – Torysa – Hornád. Pre veľký záujem dobrovoľníkov bola operatívne pripravená nová aktivita – úprava a maľovanie preliezačiek a oplotenia Krízového centra pre matky s deťmi v Mestskej časti Košická Nová Ves.

„Doteraz sa na dobrovoľnú pomoc prihlásilo takmer 400 ľudí z radov zamestnancov USSK, jej dcérskych spoločností a partnerských inštitúcií. Prihlásili sa nielen jednotlivci, ale i celé pracovné tímy,“ informoval Bača a doložil, že chýbať nebudú ani americkí manažéri na čele s prezidentom firmy Georgeom Babcokom a jeho manželkou Kathie. Ako agentúru SITA informoval vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ, do podujatia sa v sobotu zapojí aj primátor František Knapík.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]