magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

DPMK chystá v lete zmeny liniek MHD
@ Doprava -> DPMK      May 26 2009 - 13:22 GMT
(SITA) – Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) chystá v lete ďalšiu úpravu linkového vedenia. Ako v stanovisku mesta uviedla hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, DPMK doručil 25. mája na magistrát žiadosť o predbežný súhlas a návrh na začatie správneho konania o úprave. Doložila, že zmeny linkového vedenia v košickej MHD budú v súlade so zmluvou medzi mestom Košice a DPMK o výkone dopravy vo verejnom záujme.

Mesto na tento rok určilo požadovaný ročný objem výkonov DPMK na úrovni 14,2 milióna vozových kilometrov, čo je o takmer sedem percent menej ako v roku 2008. Na jar DPMK urobil dopravný prieskum využiteľnosti jednotlivých liniek a spojov MHD v Košiciach. Po jeho vyhodnotení vypracoval pracovný návrhu úprav linkového vedenia, ktorý sa dotkne 23 liniek.

„V súčasnosti DPMK bude čakať na stanovisko mesta k predloženému návrhu. Mesto sa k nemu vyjadrí podľa zákona o správnom konaní do 30 dní od začatia konania. Mesto bude pri rozhodovaní zvažovať aj pripomienky jednotlivých mestských častí, či korešpondujú s výsledkami dopravného prieskumu. Súbežne prebiehajú v DPMK ďalšie práce na linkovom vedení, aby v čo najkratšom čase po schválení úprav liniek vodiči dostali nové cestovné poriadky v zmysle smerníc DPMK pre odborové organizácie,“ uviedla Mihoková.

Minulý rok v lete sa DPMK pokúšal zvýšiť efektívnosť MHD jej optimalizáciou a redukciou spojov, no zdvihla sa vlna pripomienok a odporu tak zo strany najmä okrajových mestských častí, ako aj bežných občanov a vodičov. Po viacerých úpravách sa linky vrátili de facto do starých koľají.

Ako uviedla Mihoková, zmeny by mali nadobudnúť účinnosť v letných mesiacoch, bude to však závisieť od samotného schvaľovacieho procesu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]