magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rozložili skupinu, ktorá pašovala ukrajinské cigarety
@ Aktuálne -> Polícia      May 28 2009 - 12:24 GMT
(SITA) - Policajti spolu s colníkmi rozložili na východe Slovenska skupinu, ktorá sa zaoberala pašovaním cigariet. Vyšetrovateľ už z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru obvinil dvoch mužov, 52-ročného organizátora Jozefa G a 25-ročného Tomáša S. Hliadka zastavila v stredu podvečer na ceste medzi obcami Košické Olšany a Rozhanovce v okrese Košice-okolie mladého vodiča na Forde Excort combi, pri kontrole našli vo vozidle vyše 178-tisíc kusov cigariet s ukrajinskými kontrolnými známkami.


Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa generálneho riaditeľ CR SR Martina Kereková, hliadke odovzdal vojenský preukaz, colníci však zistili, že takéto doklady vôbec neboli vydané. Pri preverovaní navyše zistili, že na aute sú falošné tabuľky. V rovnakom čase zastavili aj Mazdu 323 a zadržali Jozefa G. s manželkou. Jozef G. Escort na ceste sprevádzal, vodiči sa dohovárali cez vysielačky, v Mazde žiadne cigarety nenašli. Pri následnej domovej prehliadke manželov v obci Lekárovce našli ďalšie cigarety.

Ako uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, z objektu medzitým zadnou stranou ušli doposiaľ neznáme osoby a zanechali tam len naštartovaný Fiat Ducato.

Pri akcii celkovo zaistili 7541 kartónov, čo je vyše 1,5 milióna kusov. Colný a daňový únik presiahol na 185-tisíc eur. Oboch mužov obvinili z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru, skončili v policajnej cele. Vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby. Obvinení sú v policajnej cele aj s návrhom na vzatie do väzby. Za mrežami môžu stráviť tri až osem rokov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]