magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Deti môžu prázdninovať v tábore v zoologickej záhrade
@ Aktuálne -> Rôzne      May 31 2009 - 14:33 GMT

(SITA) – Cez letné školské prázdniny košická Zoologická záhrada (ZOO) začína nový projekt. "Každý, kto má rád prítulné zvieratká i divoké šelmy a chce sa aj cez prázdniny niečo naučiť, je vítaný v našom letnom prímestskom tábore. Začíname 6. júla, tábory pobežia v ôsmich turnusoch vždy od pondelka do piatka. Nástup bude v pondelok ráno o 7:30 na parkovisku pred Jumbo centrom. Pri autobuse, ktorý bude označený ako Prímestský tábor ZOO, prevezmú dieťa od rodičov skúsení animátori. Program v ZOO sa začína o 8:00 a trvá do 15:00,“ vysvetlil riaditeľ ZOO Štefan Kollár. ZOO sa postará aj o dopravenie detí späť na parkovisko pred Jumbo centrum.

Na deti, podľa slov riaditeľa ZOO, čaká bohatý program. V prvý deň to budú ¼adolamky, čiže odhalenie historického tajomstva "Veľkej obory". Deti na konci piatich trás v lesnej divočine musia nájsť kľúčové slová k odhaleniu tajomstva. Z tvorivých dielní, ktoré sú súčasťou tábora, to bude práca v lese spojená s ukážkami lesníkov pri značkovaní stromov. Pripravená je aj akcia zameranú na výchovu k ochrane prostredia - Znovuzrodenie papiera, premena starého papiera na pekné obrázky. Zaujímavý bude určite aj prieskum vodného života v potoku Hrubša, a nebude chýbať poznávanie života zvierat.

Cena za päťdňový turnus predstavuje 50 € a zahàňa v sebe poplatok za pedagogický dozor, dopravu tam aj späť, vstupné do ZOO, ceny do súťaží, stravovanie - desiatu, obed, olovrant a pitný režim.

Ak sa rodič rozhodne prihlásiť svoje dieťa prímestského tábora v ZOO, na internetovej stránke www.zookosice.sk nájde prihlášku a bližšie informácie. Zoologická záhrada ako organizátor si vyhradzuje právo tábor neuskutočniť za predpokladu, že sa na turnus prihlási menej ako 10 detí. "V tom prípade budú rodičia o tom informovaní najneskôr do utorka, t.j. do päť dní pred začiatkom tábora,“ uviedol Štefan Kollár.

Okrem prímestského tábora ponúka košická zoo vždy v utorok a vo štvrtok pre rodičov s deťmi možnosť prenocovať v ZOO v stanoch. "Minulý rok mala táto naša akcia veľký úspech. V ZOO prenocovali návštevníci z celého Slovenska, ba aj z Česka,“ dodal riaditeľ.

V spolupráci s Knižnicou pre deti a mládež organizuje košická ZOO počas prázdnin aj druhý ročník podujatia s názvom Stretnutie s knihou o zvieratkách. Chata Bobor sa stane dočasnou knižnicou a deti sa budú môcť zapojiť denne do súťaží o pekné ceny.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]