magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstava Ceny Allianz Bulgaria za maľbu, sochárstvo a grafiku bulharských výtvarníkov
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Jun 05 2009 - 15:20 GMT

Dňa 10. júna 2009 bude vo Východoslovenskej galérie v Košiciach otvorená výstava Národné ceny Allianz Bulgaria pre maľbu, plastiku a grafiku. Tento veľký projekt Allianz Bulgaria, ktorý sa skladá zo šiestich regionálnych a jednej celoštátnej výstavy, realizovaný v spolupráci s Ministerstvom kultúry Bulharskej republiky a Zväzom bulharských výtvarných umelcov, predstavuje najlepšie výtvarné diela rozličných generácií výtvarníkov. Výstava je ďalším dôkazom snahy a možností Allianz Bulgaria pomáhať bulharskému umeniu v čase finančnej krízy.

Výstava v Košiciach pozostáva z 21 výtvarných diel najvýraznejších predstaviteľov súčasného výtvarného umenia ako sú: Dimitar Čolakov, Angel Stanev, Veliko Marinčevski, Dimo Kolibarov, Georgi Jordanov, Ivan Velčev, Oľga Valnarova a i.

Výstava Národné ocenenia Allianz Bulgaria pre maľbu, plastiku a grafiku doteraz hosťovala v Mníchove a v Bulharskom kultúrnom inštitúte v Prahe.

Termín: 10. 6. – 12. 7. 2009; Organizátor: Východoslovenská galéria v Košiciach, Košický samosprávny kraj, Bulharský kultúrny inštitút v Bratislave, Allianz Bulgaria Holding; Vernisáž výstavy: 10. júna 2009 (streda) o 17.00.; Miesto: Východoslovenská galéria Košice, Hlavná 27.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]