magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Súťažou učia separovať odpad aj najmenších
@ Aktuálne -> Školstvo      Jun 19 2009 - 10:29 GMT
Do súťaže sa zapojilo 44 základných škôl z východného Slovenska
KOŠICE 19. júna (SITA) – Do celoročnej súťaže Žiačik Separáčik sa zapojilo 44 základných škôl z východného Slovenska. Ako dnes agentúru SITA za organizátorov informovala Anna Podlesná, víťazom súťaže Žiačik Separáčik sa stala Základná škola v obci Rudník pri Košiciach, pre ktorú organizátori súťaže, spoločnosť AVE-V.O.D.S. odpadové hospodárstvo a.s. a jej partneri v stredu 24. júna zorganizujú špeciálny Deň detí. Celkovo sa vyzbieralo 130 ton druhotných surovín, z toho 108 ton papiera, 9,5 tony PET fliaš, 11,5 tony vrchnáčikov a 1,2 tony tetrapakov. Firma pre tri najlepšie školy, ktoré vyzbierali najviac druhotných surovín, pripravila finančné odmeny a traja najlepší žiaci dostanú vecné odmeny.

„Cieľom súťaže bolo vybudovať povedomie o správnom separovaní odpadu za účelom získania druhotných surovín medzi deťmi na základných školách. Jej prostredníctvom sme deťom na základných školách hravou formou priblížili, ako funguje separovanie odpadu a získavanie druhotných surovín, a prečo je to pre životné prostredie dôležité. Pre trvalo udržateľný rozvoj je dôležité budovanie environmentálneho povedomia už u malých detí,“ povedal predseda predstavenstva AVE-V.O.D.S. Vladimír Švigár.

Skupina AVE je dcérska spoločnosť koncernu Energie AG Oberösterreich. Patrí medzi vedúce spoločnosti v odpadovom hospodárstve v strednej a východnej Európe s obratom približne 406,8 mil. eur. Zamestnáva viac ako 5200 pracovníkov vo viac ako 150 certifikovaných pobočkách v Rakúsku, Bavorsku, Rumunsku, Maďarsku, Moldavsku, v Českej republike, Južnom Tirolsku ako aj na Slovensku a Ukrajine.

Spoločnosť V.O.D.S., a.s. pôsobí na trhu odpadového hospodárstva už viac ako 18 rokov. Jej cieľom je poskytovať komplexné služby v oblasti nakladania s odpadmi od vzniku odpadu, cez zhodnotenie, až po výrobu finálneho výrobku. Sídlo spoločnosti sa nachádza v Košiciach, ale pôsobnosťou poskytovaných služieb zastrešuje územie celého Slovenska. Významným míľnikom spoločnosti bolo vybudovanie závodu na spracovanie opotrebovaných pneumatík a gumy v Priemyselnej zóne Kechnec.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]