magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: V procese s boxerom súd vynesie rozsudok v piatok
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 16 2009 - 08:41 GMT
KOŠICE 15. júla (SITA) - Na Okresnom súde Košice I dnes v procese s 36-ročným kosovským Albáncom Xhavitom V., obžalovaným z pokusu o vraždu, zazneli záverečné reči. Súd predtým vyhlásil dokazovanie za skončené. Pojednávanie nakoniec odročil na piatok, kedy vynesie rozsudok.

Prokurátor v plnom rozsahu zotrval na obžalobe z júla 2008, podľa ktorej profesionálny boxer v októbri 2007 v bare Palmyra na Hlavnej ulici v Košiciach napadol 24-ročného miestneho mladíka. Najprv ho udieral päsťami a potom trikrát silne bodol nezisteným ostrým nástrojom s dåžkou čepele 10 až 15 centimetrov a šírkou jeden centimeter do hrudníka, brucha a drieku. Napadnutému mladíkovi život zachránili lekári rýchlou operáciou. Prokurátor povedal, že šesť svedkov tvrdilo, že Košičana udieral boxer a ich výpovede o pohybe a rozmiestnení ďalších osôb v bare vrátene obžalovaného potvrdzujú záznamy priemyselnej kamery, hoci samotný útok nezachytila.

Obhajca Xhavita V. väčšinu svedkov spochybnil s tým, že svoje výpovede pred vyšetrovateľom niektorí už na súde nezopakovali a tvrdili, že sa na udalosť nepamätajú. Pripomenul, že žiaden zo svedkov nevidel v rukách jeho klienta nôž a na hlavnom pojednávaní ako útočníka neidentifikoval ani samotný poškodený. Podľa obhajcu dokazovanie nevyvrátilo, že bodať mohol niektorý z ďalších dvoch Albáncov, ktorí boli v podniku s jeho klientom a zapojili sa do konfliktu.

Xhavit V. zopakoval, že je nevinný. „Znalec z traumatológie povedal, že rany musel poškodenému zasadiť ľavák. Ja som pravák. Okrem toho nemám rád zbrane. Ja nepotrebujem žiadnu zbraň, aby som niekoho premohol. Som profesionálny boxer s bohatou kariérou a množstvom úspechov,“ povedal v záverečnej reči.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]