magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Mesto investovalo 1,2 milióna eur do rekonštrukcií škôl
@ Aktuálne -> Školstvo      Jul 17 2009 - 09:32 GMT
KOŠICE 17. júla (SITA) – Viac ako 1,2 milióna eur investovalo mesto Košice do rekonštrukcií škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta za posledné dva roky. Mnohé rekonštrukčné práce finišujú práve v tomto prázdninovom období.

„Najväčšou investíciou počas posledných dvoch rokov bola generálna rekonštrukcia materskej školy na Budanovej ulici v Kavečanoch. Opravili okrem iného elektrické rozvody, vodovod a plynovod. Mesto na rekonštrukčné práce na tejto škole vyčlenilo z mestského rozpočtu 423 222 eur,“ spresnil Milan Stramba z referátu ekonomiky škôl a školských zariadení košického magistrátu. Mesto na rekonštrukciu ďalších vybraných šiestich materských škôl, ktorých objekty boli v havarijnom stave, za posledné dva roky vynaložilo 104 000 eur.

Obdobie prázdnin chcú na rekonštrukčné práce využiť aj niektoré základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Košická samospráva na opravu piatich ZŠ vyčlenila 402 000 eur. „Aj objekty týchto škôl boli v havarijnom stave. Do začiatku nového školského roka chcú školy a školské zariadenia okrem iného dokončiť rekonštrukciu sociálnych zariadení, dlažieb, vchodových dverí a výmenu okien. Opraviť do konca prázdnin hodlajú aj izoláciu striech a statické poruchy budov, elektrické rozvody, bleskozvody a havarijné stavy kanalizácií,“ dodal Stramba. V júli a auguste maľujú v 21 škôlkach školské kuchyne, na čo mesto vyčlenilo 8 000 eur. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice je 57 MŠ a 37 ZŠ.

Rekonštrukcie počas leta finišujú aj na školských športových ihriskách na ZŠ Družicová a Bruselská.
„Na opravu futbalového ihriska pri ZŠ Bruselská mesto Košice vyčlenilo takmer 163 000 eur, ministerstvo školstva na rekonštrukciu prispelo sumou 149 000 eur, spoločnosť U. S. Steel Košice čiastkou takmer 17 000 eur a rovnakou sumou aj mestská časť Sídlisko ahanovce," informoval Ivan Šulek z referátu športu a mládeže magistrátu. Ihrisko má regulárne futbalové rozmery 93 x 48 m.

Na úpravu ihriska pri ZŠ Družicová mesto vyčlenilo 139 414 eur. Ihrisko budú využívať prípravné oddiely mestského futbalového klubu, ktoré pôsobia na základných školách Družicová, Požiarnická, Staničná, Považská, Fábryho, Starozagorská a športové triedy zo ZŠ Užhorodská.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]