magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: V prípade vraždy dôchodcu sa objavil nový dôkaz
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 22 2009 - 13:21 GMT
Súd pojednávanie odročil na koniec augusta
KOŠICE 22. júla (SITA) – Okresný súd Košice I dnes nevyniesol rozsudok nad Rastislavom H. (26) z Bidoviec, obžalovaným z vraždy 67-ročného dôchodcu. Proces odročil na koniec augusta, keď vypočuje znalca z kriminalistickej biológie, ktorý sa na dnešné pojednávanie ospravedlnil. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Mladíka už okresný súd v novembri 2008 uznal vinným a uložil mu mimoriadne znížený trest 17 a pol roka väzenia. Krajský súd však rozsudok zrušil a nariadil okresnému súdu doplniť dokazovanie. Podľa obžaloby Rastislav H. vo februári 2008 usmrtil dôchodcu v jeho byte na Petzvalovej ulici v Košiciach desiatkami rán kuchynskými nožmi a vidličkou, aj údermi do hlavy drevenou guľou.

Súd dnes vypočul znalca z Kriminalistického expertízneho ústavu Policajného zboru. Jeho posudok navrhla obhajoba. Znalec skúmal mechanické poškodenia na čiernej koženej bunde, ktorú mal mať Rastislav H. počas vraždy na sebe a jeho príbuzný ju vydal polícii až osem mesiacov po skutku. Znalec potvrdil, že zistil na bunde tri poškodenia, ktoré majú „sečný, rezný, alebo bodno – sečný charakter“. Podľa neho mohli byť spôsobené nožmi z miesta činu, lebo tie vytvárajú „druhovo zhodné“ poškodenia.

Podľa obhajoby tento posudok potvrdzuje verziu mladíka, že pri incidente použil násilie voči nemu aj dôchodca. Rastislav H. na procese tvrdil, že celý konflikt spustil dôchodca, lebo ho chcel násilím prinútiť k orálnemu sexu. Obhajoba preto požaduje, aby sa skutok posudzoval nie ako vražda, ale ako zabitie, čo by pre obžalovaného znamenalo nižší trest.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]