magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pestré odrobinky z Liptova - výstava fotografií šiestich autorov z Liptova
@ Kultúra -> Výstavy      Jul 30 2009 - 12:20 GMT

Krajské osvetové stredisko (KOS) v Košiciach v spolupráci s Liptovským kultúrnym strediskom v Liptovskom Mikuláši otvára dňa 5. 8. 2009 v Galérii KOS o 16.30 výstavu fotografií šiestich neprofesionálnych fotografov z Liptova pod názvom Pestré odrobinky z Liptova.
Región Liptova je dlhoročne známy aktivitami mnohých fotografov, fotografických združení pre neprofesionálnych fotografov (hlavne Fotoklub Ružomberok, ktorý oslávi tento rok 85.výročie svojho založenia, Nicolausfilm Liptovský Mikuláš, ARTŠTÚDIO Liptovský Hrádok), v Ružomberku sídli Zväz slovenských fotografov, v Liptovskom Mikuláši ojedinelý Dom fotografie.

Nebolo teda ľahké vybrať tých, ktorí budú prezentovať malebný, horami obkľúčený Liptov prostredníctvom svojich fotografií.
Liptovské kultúrne stredisko nakoniec vybralo šiestich, ktorí v posledných rokoch úspešne zabodovali v krajskom alebo celoslovenskom kole súťaže neprofesionálnych fotografov AMFO alebo ich tvorba už dlhoročne vyniká spomedzi priemeru: Peter Illéš z Vavrišova, Vladimír Škuta st. a Peter Hönsch z Liptovského Hrádku, Zdenko Kostka a Dušan Rázus z Liptovského Mikuláša, Stanislav Surový z Ružomberka.

Priaznivci umeleckej fotografie nájdu na výstave pútavú pestrofarebnú paletu 60 vynikajúcich fotografií s námetmi liptovskej prírody, portrétu, či momentiek zo života, ale aj príjemné osvieženie v sparnom augustovom zhone veľkomesta.

Výstava bude sprístupnená pre verejnosť do 28.8.2009, v pracovných dňoch od 10.00 do 15.30 hod.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]