magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zuzana Uhrinová Hegyessyová - výstava
@ Kultúra -> Výstavy      Aug 28 2009 - 09:59 GMT

Milovníkov výtvarného umenia srdečne pozývame do Galérie Krajského osvetového strediska v Košiciach na Strojárenskej ulici 3 na otvorenie výstavy prác košickej výtvarníčky Zuzany Uhrinovej Hegyessyovej.
Mgr. Zuzana Uhrinová Hegyessyová sa narodila 23.11.1977 v Košiciach. V roku 2002 absolvovala štúdium na Katedre výtvarnej výchovy a Katedre slovenského jazyka a literatúry Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity. Od toho času pôsobí ako učiteľka na výtvarnom odbore Základnej umeleckej školy na Irkutskej ulici v Košiciach.

Vo svojej výtvarnej tvorbe sa orientuje na maľbu a grafiku, figurálnu a abstraktnú. Tematicky sa zapodieva mlčanlivosťou a krikom ľudskej mysle, fenoménom voľby a jej dosahom na ľudské vnútro, pričom sa rada pohráva s možnosťou interpretácie. Autorka úspešne reprezentuje Košický samosprávny kraj na súťažných výstavných podujatiach.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 4. septembra 2009 o 16.30 v Galérii KOS. Výstava potrvá do 29.septembra 2009.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]