magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Cena Oskára Čepana - Tlačová správa
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Sep 04 2009 - 12:44 GMT

Dňa 25. júna 2009 sa víťazom prestížnej výtvarníckej súťaže Cena Oskára Čepana 2009 stal najmladší finalista András Cséfalvay, študent Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave.
Repríza 14. ročníka súťaže v Košiciach
3. septembra – 20. septembra 2009


Andrása Cséfalvaya vybrala porota zo štyroch finalistov – okrem víťaza bol v hre o cenu aj Tomáš Džadoň, Jarmila Džuppová a Viktor Frešo. Diela finalistov sa podľa poroty najviac vymykali prevládajúcim trendom v rámci slovenskej umeleckej scény. Víťaz ceny Oskára Čepána získal okrem finančnej odmeny 2 600 eur aj rezidenčný pobyt v New Yorku a možnosť samostatnej výstavy v Bratislave.

Víťazné dielo ako aj diela finalistov má umeniu naklonená verejnosť možnosť obdivovať aj vo Východoslovenskej galérii na Alžbetinej ulici 22 v Košiciach od 3. do 20. septembra 2009.

Cena Oskára Čepána je udeľovná od roku 2002, nesie názov popredného slovenského umenovedca Oskára Čepána, a jej ideou je podporovať tvorbu mladých súčasných umelcov a zviditeľňovať ich v domácom aj medzinárodnom kontexte. V minulých rokoch ocenenie získali Svätopluk Mikyta, Lucia Nimcová, Aneta Mona Chisa a Lucia Tkáčová.

Finisáž – 16. septembra o 17.00 hod, Východoslovenská galéria Alžbetina 22

Kurátor : Mgr. Lucia Gavulová   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]