magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

FEMAN zorganizoval zbierku ošatenia pre dojčatá a batoľatá
@ Aktuálne -> Rôzne      Sep 17 2009 - 12:11 GMT

Zbierka Dupačky pre deti hospitalizované v košickej detskej fakultnej nemocnici potrvá do 16. októbra. Šatstvo možno darovať na riaditeľstve detskej nemocnice alebo v kancelárii FEMAN.
KOŠICE 17. septembra (SITA) – Dupačky, košieľky, pyžamká či iné domáce ošatenie pre dojčatá a batoľatá z košickej Detskej fakultnej nemocnice možno priniesť do zbierky noseného šatstva, ktorá dnes predpoludním odštartuje v priestoroch Spoločenského pavilónu v Košiciach (bývalé Ferrocentrum, Trieda SNP č. 61) počas netradičného podujatia spoločnosti FEMAN – VIA REGIA DAY. „Dnes možno šatstvo darovať priamo v stánku Detskej fakultnej nemocnice od 11.00 do 19.00.

Zbierku dnes osobne príde do Košíc podporiť aj moderátorka Aneta Parišková, ktorá okrem dupačiek daruje malým pacientom v nemocnici aj detský kočiarik po svojom synčekovi Danielovi,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa detskej nemocnice Viera Horniaková. Oficiálny štart zbierky, za účasti viacerých hostí, je plánovaný na 17.15.

Zbierka nazvaná Dupačky potrvá celý mesiac - do 16. októbra 2009. Šatstvo možno odovzdať každý pracovný deň v čase od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 15:00 na dvoch zberných miestach. Na Riaditeľstve DFN Košice, Trieda SNP č. 1, u Zuzany Seligovej a v kancelárii spoločnosti FEMAN na Zvonárskej č. 21 v Košiciach. V košickej Detskej fakultnej nemocnici je ročne hospitalizovaných 7 500 detí a ošetrených takmer 107 000 detských pacientov od novorodeneckého po dospelý vek. Vo veku do troch rokov je približne 3 200 detí. Spoločnosť FEMAN, ktorá už v minulosti viackrát podala nemocnici pomocnú ruku, sa takouto neobvyklou formou rozhodla teraz pomôcť práve tým najmenším pacientom.

„Sám som otcom malej dcérky a viem, že u nás beží práčka celé dni. Poznám aj prostredie Detskej fakultnej nemocnice a dozvedel som sa, aká je tam veľká spotreba šatstva na oddeleniach s malými deťmi a ako často ich treba prezliekať. Mnohé ekonomicky slabšie rodiny pritom dnes majú problém zabezpečiť na celý pobyt obmenu šatstva a tak sme sa rozhodli pomôcť rodinám i nemocnici takouto, možno neobvyklou zbierkou,“ povedal predseda spoločnosti FEMAN Eduard Buraš.

Zbierku Dupačky pripravila spoločnosť FEMAN po dohode s riaditeľkou nemocnice Ingrid Urbančíkovou. Chce do nej zapojiť samosprávy, charitatívne združenia, podnikateľov, študentov a všetkých občanov, ktorí sú ochotní pomôcť a dokážu sa rozlúčiť s noseným, ale ešte použiteľným oblečením po odrastených potomkoch. „Ako prvá z vlastnej iniciatívy a ešte pred vyhlásením zbierky, zareagovala na potreby nemocnice košická mestská časť KVP. Už v lete spolu s Katolíckou charitou pri tamojšej farnosti zabezpečila prvé balíčky detských šatočiek,“ informovala Horniaková. „Privítali sme pomoc spoločnosti FEMAN a vyhlásenie zbierky ošatenia pre našich najmenších pacientov. Tieto deti je nutné často prezliekať a hoci každý mesiac pre ne nakúpime veľké množstvo oblečenia, špeciálne nemocničné pranie jemné šatstvo ničí. Spotreba je obrovská a hoci rodičia nosia aj vlastné šatstvo, deti zo sociálne slabých rodín majú problém s ich dostatkom. Aj v ich mene preto ďakujeme za každý odovzdaný kus. Verejnosť tým nielen pomôže mnohým rodinám s chorými deťmi, ale zároveň prejaví občiansku solidaritu,“ uviedla riaditeľka detskej nemocnice Ingrid Urbančíková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]