magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Farmaceuti v Bratislave a Košiciach budú spolupracovať
@ Aktuálne -> Školstvo      Oct 14 2009 - 09:22 GMT

BRATISLAVA 14. októbra (SITA) - Jediné dve vysoké školy na Slovensku, kde sa dá študovať program farmácia, podpísali memorandum o spolupráci. Farmaceutická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave a Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach sa dohodli na inovatívnom partnerstve, na princípoch vzájomnej výhodnosti a snahe o dosiahnutie nového poznania v oblasti vedy ako neoddeliteľnej súčasti špičkového vysokoškolského a postgraduálneho vzdelávania.

Bratislavský dekan Ján Kyseľovič a košický rektor Emil Pilipčinec sú ochotní navzájom si poskytnúť personálnu, finančnú a technickú podporu pre spoločné programy, projekty a aktivity v oblasti vzdelávania na spoločnom 1. a 2. stupni vzdelávania, doktorského vzdelávania, tiež na 3. stupni doktorandského a postgraduálneho vzdelávania a farmaceutickej vedy.

Ešte pred štyrmi rokmi bolo možné študovať farmáciu len na Univerzite Komenského v Bratislave, od akademického roku 2006/2007 vzdelávanie v študijnom programe farmácia ponúka aj Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach. V roku 2011 budú toto päťročné magisterské štúdium na východe Slovenska končiť prví absolventi. Univerzita požiadala o zmenu, premenuje sa na Univerzitu veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach.

Informovala kancelárka Univerzity veterinárskeho lekárstva v Košiciach ¼udmila Kundríková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]