magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mestskí policajti prednášali deťom o protidrogovej prevencii
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 23 2009 - 12:35 GMT

KOŠICE 23. novembra (SITA) – Ako a prečo povedať drogám NIE! je názov projektu Mestskej polície v Košiciach. V rámci preventívnych aktivít uskutočnili mestskí policajti v uplynulých mesiacoch 57 protidrogových prednášok a besied pre 1 125 žiakov a študentov základných a stredných škôl v Košiciach. Agentúru SITA o tom informoval vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ.

"Cieľom projektu je zvýšenie informovanosti detí a mládeže o negatívnych dôsledkoch užívania drog, o formách pomoci pre drogovo závislých a zámerom je i zlepšenie spolupráce s políciou. V rámci tohto projektu vykonali aj monitoring prostredníctvom dotazníkov, ktoré vypåňali účastníci prednášok a besied - žiaci a študenti košických škôl," uviedol viceprimátor mesta Košice Mikuláš Čečko.

Mesto získalo na projekt z Úradu vlády SR 4 300 eur, pričom samospráva sa podieľa piatimi percentami. „Finančné prostriedky boli použité na nákup didaktickej techniky a spracovanie informačných materiálov pre účastníkov prednášok a besied. Projekt sme spustili v septembri 2009 a vyhodnotený bude v decembri 2009," doplnil zástupca náčelníka mestskej polície Slavomír Pavelčák.

Medzi zámery Mestskej polície v Košiciach v rámci jej preventívnych aktivít patrí rozširovanie kamerových systémov na území mesta a projekty prevencie kriminality deti a mládeže realizované formou interaktívnych prednášok a besied na materských, základných a stredných školách v Košiciach.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]