magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V sobotu príde Mikuláš a odštartuje Košické Vianoce
@ Aktuálne -> Rôzne      Dec 04 2009 - 12:41 GMT
Foto: Alexander Jiroušek

KOŠICE 4. decembra (SITA) – Mesto slávnostné otvorenie jubilejných 15. Košických Vianoc s mottom Naplno otvor svoje srdce naplánovalo na predvečer Mikuláša a pripravilo bohatý kultúrny program. Po sedemnástej hodine primátor mesta slávnostne rozsvieti vianočný stromček a girlandy zdobiace Hlavnú a priľahlé bočné uličky. Nebude chýbať ani tradičný primátorský punč, výťažok ktorého je určený pre charitatívne účely.

Najmenší Košičania sa môžu tešiť na Mikuláša v sprievode anjelov a čertov, vystúpenie detí zo súkromnej základnej umeleckej školy. Marián Čekovský spolu s mládežníckym speváckym zborom Chorus Comenianus predstaví novú zvučku Košických Vianoc s názvom Vianočný čas. Sobotňajší program bude pokračovať hudobno-tanečnými Mikulášovinami organizovanými spoločnosťou U. S. Steel Košice, ktoré bude moderovať Andrej Bičan, vystúpia Katka Koščová, Kristína, ujo Viktor, tanečníci zo skupiny TST Košice a deti z materskej škôlky Park Angelinum.

Primátorský punč začne predávať primátor František Knapík v špeciálnom stánku. Košičania i návštevníci mesta si ho môžu vychutnať aj v ostatných dňoch od druhej popoludní až do večera do ôsmej až do Štedrého dňa, keď ho budú predávať mestskí poslanci a starostovia košických mestských častí.

Až 90 stánkov privíta a ponúkne svoje služby návštevníkom, pričom tento rok budú rozmiestnené po celej Hlavnej ulici až k Dolnej bráne, aj v Univerzitnej ulici. Tento rok budú dva betlehemy - živý so zvieratkami a tradičný drevený od rezbára Štefana Réckeho. Vianočný program vyvrcholí 20. decembra v Historickej radnici koncertom Lenky Filipovej, Eriky Eperjesi a Hanky Poráčovej. Vstupenky sú k dispozícii bezplatne v Informačnom centre mesta Košice od 14. decembra.

Košické Vianoce budú mesto stáť 63 607 eur, k čomu treba ešte prirátať náklady na energie.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]