magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

O Košičanovi 2009 rozhodli diváci TV NAŠA
@ Aktuálne -> Rôzne      Dec 07 2009 - 15:42 GMT
Najviac hlasov získala aktivistka Andrea Klimková
Skoro tisícka divákov sa v tomto roku zapojila do audiotexového hlasovania v diváckej ankete Košičan 2009. Na základe hlasov divákov TV NAŠA sa víťazkou ankety stala Andrea Klimková. “Môj život napåňajú deti. Prišla som na to už ako detská sestra vo Fakultnej nemocnici.“ vyznáva sa Klimková. “Najviac ma ovplyvnila profesorka na Prešovskej univerzite, kde som študovala etiku. Tej sa venujem dodnes.” Andrea Klimková ju svojim žiakom odovzdáva na univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. V občianskom združení Picasso vedie deti k ekovýchove, organizuje stretnutia, aktivity a tábory plné zážitkov. Svoju lásku rozdáva i zatúlaným a nechceným psíkom. Len tohto roku doma odchovala 15 šteniat.

Slávnostné vyhodnotenie sa tento rok uskutočnilo na preplnenej košickej Hlavnej v rámci programu Košických Vianoc. Košičania tak mohli spoznať deviatich finalistov nielen postredníctvom obrazovky ale aj naživo. Boli nimi jaskyniari SK Cassovia, umelecký rezbár Bábkového divadla v Košiciach, tlmočník Jožko Marshala, herec ŠD Košice Jozef Úradník, atlétka – seniorka Eva Poláková, novinárka Alžbeta Linhardová, choreografka a režisérka Annamária Ferenczyová, či náhradná mama Eva Lorenzová.

TV NAŠA organizuje anketu Košičan roka od roku 2004. Za šesť rokov sa podarilo nájsť viac, ako 50 osobností aj na základe tipov divákov najsledovanejšej lokálnej televízie v Košiciach. Vďaka ankete sa do povedomia Košičanov dostali ľudia jedineční svojím životným osudom. Víťazkou prvého ročníka sa podľa divákov programu NAŠA stala Dana Tóthová z Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov, ktorej sa vďaka tejto ankete podarilo zrealizovať projekt zvieracieho útulku v našom meste. V ankete KOŠIČAN 2005 boli nominovaní ľudia, ktorí sa dlhé roky angažujú v rôznych oblastiach kultúrneho, športového a spoločenského života. Naši diváci rozhodli a Košičankou sa stala Danica Hanáková, kostýmová výtvarníčka Štátneho divadla v Košiciach.

Na Slávnostnom vyhodnotení ankety Košičan 2006 na Hlavnej ulici v rámci podujatí Košických Vianoc sa víťazkou stala Hyblerová Eugénia, ktorá svoj život zasvätila práci s deťmi a viac ako 50 rokov učila v materskej a základnej škole. Do štvrtého ročníka ankety sa diváci TV NAŠA zapojili najaktívnejšie. Spomedzi 30-tky návrhov sme nakoniec vybrali 8 jednotlivcov a 2 kolektívy. Viac ako 3 tisíc hlasov našich divákov nakoniec rozhodlo, že Košičanom 2008 sa stali seniorky z Tanečného súboru DIAMANT. Piaty ročník ankety Košičan roka sme prvýkrát podporili aj kampaňou na web stránke www.nasa.sk. Najviac hlasov poslali košičania Vierke Medveďovej, ktorá, žiaľ, už v čase organizovania ankety nebola medzi nami. Takto jej nielen jej priatelia a známi, ale aj úplne neznámi ľudia vzdali hold za jej neúnavnú propagáciu športu a pozitívneho postoja k životu. Takými sú každoročne všetci nominovaní, o ktorých TV NAŠA hovorila aj v tomto roku.

Košice, 6.12.2009   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]