magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Novou kontrolórkou mesta bude od januára Hana Jakubíková
@ Aktuálne -> Verejná správa      Dec 15 2009 - 12:21 GMT
KOŠICE 15. decembra (SITA) - Od nového roka bude hlavnou kontrolórkou mesta Hana Jakubíková. Na tomto poste vystrieda Richarda Hojera, ktorý bol hlavným kontrolórom od roku 2004.
Novú kontrolórku zvolili na dnešnom rokovaní mestského zastupiteľstva poslanci spomedzi ôsmich kandidátov. Poslanci schválili kontrolórke plat v zákonnej výške 2 011 eur, dostať môže aj odmenu vo výške 30 percent z platu, ak takýto návrh schváli zastupiteľstvo.

V rozprave sa k činnosti kontrolóra Hojera vyjadrili kriticky viacerí poslanci a niektorí mu odporučili, aby sa poučil z chýb. Hojer sa cítil ukrivdený, že mu nebola navrhnutá odmena. Na margo kritiky povedal, že má čisté svedomie a nemá pocit, že by sa mal poučiť.

Hlavnou úlohou kontrolóra je sledovať hospodárenie a nakladenie s majetkom obce, plnenie uznesení a úloh uložených zastupiteľstvom vedeniu mesta. Okrem toho by mal upozorňovať, či sú všetky rozhodnutia zastupiteľstva v súlade s platnou legislatívou a ak to tak nie je, mal by na to upozorniť poslancov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]