magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výrobca stovky falošných vodičákov sa priznal
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 05 2010 - 10:18 GMT
Päť rokov zamestnával vyšetrovateľov a prokuratúru mladý Košičan, ktorý si privyrábal výrobou falošných vodičákov vďaka prístupu do policajnej databázy. Nakoniec sa ku všetkému priznal.
KOŠICE. Okresný súd Košice I uzavrel v stredu prípad mladíka, ktorý pred piatimi rokmi využil medzery v informačnom systéme dopravnej polície a vo veľkom rozbehol výrobu falošných vodičských preukazov. Za to a iné skutky odsúdil Rudolfa Galka (25) na štyri roky a 10 mesiacov väzenia.

Rozsudok súd vyniesol na základe dohody o vine a treste, ktorú Galko vlani po svojom priznaní uzavrel s prokurátorom. Pristúpil na ňu po štvorročnom vyšetrovaní, počas ktorého polícia zdokumentovala 95 prípadov, v ktorých Košičan za päť mesiacov v roku 2005 zneužil systém evidencie vodičov na Krajskom dopravnom inšpektoráte v Košiciach.

čítaj celý článok   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]