magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pod Krásnou Hôrkou - Krajina a folklór v obrazoch
@ Kultúra -> Výstavy      Feb 18 2010 - 09:09 GMT

Pod týmto názvom sa uskutoční 24. februára 2010 v Galérii KOS na Strojárenskej ulici 3 v Košiciach výstava obrazov z medzinárodných plenérov pre neprofesionálnych výtvarníkov. Plenér s folklórnou tematikou, ktorý sa konal v Krásnohorskej Dlhej lúke v dňoch 27. - 30. júla 2009 bol súčasťou detského tábora Folklórneho súboru Ilosvai organizovaného folklórnym súborom a Kultúrnym centrom Údolia Bodvy a Rudohoria. Spoluorganizátorom výtvarného plenéra bolo Krajské osvetové stredisko v Košiciach. Na podujatí mali výtvarníci po prvýkrát možnosť stvárniť folklór a pohyb v obrazoch.
Plenér výtvarníkov „Pod Krásnou Hôrkou“ organizovaný Krajským osvetovým strediskom v Košiciach sa realizoval v dňoch 15. – 18. októbra 2009 v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Nosnou tematikou výtvarného podujatia bola krajina a portrét.

Výstava je súčasťou projektu Dialógy I – "Kultúrna spolupráca medzi Košickou a Borsod – Abauj – Zemplénskou župou v oblasti tvorivého výtvarného umenia". Projekt realizuje Pedagogický odborný, poradenský a vzdelávací inštitút Boršodsko – Abovsko – Zemplínskej župy v Miškolci a Krajské osvetové stredisko v Košiciach v rámci programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika – Slovenská republika 2007 – 2013.

Pozývame vás do Galérie KOS, Strojárenská 3 v Košiciach 24. februára 2010 o 16.30 na otvorenie výstavy obrazov Pod Krásnou Hôrkou – Krajina a folklór v obrazoch. Výstava bude sprístupnená počas pracovných dní od 9.00 – 15.30 do 19. marca 2010. Vstup voľný. Tešíme sa na vašu účasť.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]