magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nelegálne osady v Košiciach: Odobrali 74 detí
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 30 2010 - 13:05 GMT
Sociálny úrad od minulého roku, keď došlo k štyrom tragickým úmrtiam detí, monitoruje nelegálne osady každý mesiac, v zime posilnenými kapacitami. Osád pribúda, nová vyrastá pri Luniku IX.
KOŠICE. Pracovníci košického Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) i v posledných dňoch za prítomnosti polície preverovali životné podmienky detí žijúcich v nelegálnych osadách. Len v tomto roku odobrali nezodpovedným rodičom z chatrčí 25 detí. Dôvodom bolo podľa úradu „nedostatočné zabezpečenie starostlivosti o dieťa, vážne ohrozenie života a zdravia dieťaťa". Dočasne ich umiestnili do detských domovov a krízových stredísk.

„Monitoring nelegálnych osád prebieha od minulého roku v pravidelných mesačných intervaloch. V zimnom období, hlavne keď nastalo prudké ochladenie, boli osady monitorované častejšie," uviedol hovorca ÚPSVaR Igor Jakeš. „Úrad v najťažšom období posilnil sociálnych pracovníkov v teréne na 80 a vykonával intenzívnu terénnu sociálnu prácu na vyhľadávanie ohrozených detí, ako aj celej rodiny." Sústreďujú sa pritom aj na ľudí bez prístrešia, ktorých informujú o možnosti dočasného ubytovania napr. v útulkoch či azylových domoch.

čítaj celý článok   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]