magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Deň otvorených dverí vo Východoslovenskej galérii
@ Kultúra -> Podujatia      May 07 2010 - 13:05 GMT
V sobotu (8. 5. 2010) sa vo Východoslovenskej galérii v Košiciach uskutoční Deň otvorených dverí! Verejnosti budú sprístupnené všetky aktuálne výstavy:
Stála expozícia: Július Jakoby - výber z tvorby, Hlavná 27, vo výstavnej sieni C; Dočasné výstavy: My sa vám ozveme - mladí kežmarskí autori, prezentujúci sa maľbou a objektmi, Hlavná 27, výstavná sieň A; ZUŠ Bernolákova - Dejiny umenia deťom, výstavná sieň D, Hlavná 27; V rámci dňa otvorených dverí plánujeme i niekoľko sprievodných podujatí:

Artwall – spoločné umelecké dielo, stena skladajúca sa z rovnako veľkých štvorcov (pixelov), spojených do jedného celku, prepájajúca rôzne štýly. Do projektu Artwall sa zapoja košickí výtvarníci Pavol Megyesi, Martin Derner, Viktor Kvoriak, Lucia Dovičáková ..., ďalej absolventi FUTU v Košiciach - Jozef Poník, Dagmar Mavrevova, Rado Repický... a súčasní študenti FUTU. V rámci tohto projektu sa o 16.00 uskutoční vernisáž, ktorú otvorí Eva Tkáčiková.

Galéria dvoch ník - dva výklenky v stene galérie (zvyčajne využívajúce sa na vystavenie sochárskeho diela) výtvarne dotvorí absolvent košickej FUTU Rado Repický, o 16:30 sa uskutoční slávnostné otvorenie tejto galérie dvoch ník, ako alternatívneho výstavného priestoru VSG.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]