magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

X. členská výstava fotografií Združenia košických fotografov K–91
@ Kultúra -> Výstavy      Aug 13 2010 - 14:00 GMT

Krajské osvetové stredisko v Košiciach pozýva všetkých záujemcov a obdivovateľov umeleckej fotografie na X. členskú výstavu Združenia košických fotografov K-91 (ZKF K-91), ktorej vernisáž sa uskutoční dňa 18. augusta o 16.30 v Galérii KOS na Strojárenskej 3 v Košiciach.
Združenie košických fotografov K-91 začalo svoju činnosť vyvíjať pred 19 rokmi. Aktivitami a skúsenosťami jeho členov, ale predovšetkým hodnotnými umeleckými fotografiami sa tento klub zaradil medzi popredné a známe nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Od poslednej členskej výstavy v roku 2008 uplynuli dva roky. Pribudli noví členovia, nové zážitky a skúsenosti sa pretavili do nových fotografií, ktorými chcú členovia K-91 prostredníctvom tejto jubilejnej výstavy potešiť nielen svojich priateľov, ale aj širokú verejnosť.

Obľúbenou aktivitou fotoklubu sa stali mapové okruhy. Od roku 1995 je klub zapojený do Petzvalovho mapového okruhu, na ktorom sa zúčastnil všetkých pätnástich ročníkov a v konkurencii pätnástich fotoklubov obsadil dvakrát 1. miesto a dvakrát 3. miesto.

Fotoklub a jeho členovia sa aktívne zapájajú do rôznych medzinárodných súťaží a výstav. Boli účastní na mnohých medzinárodných plenéroch pre fotografov: v poľskom Krosne, rumunskom meste Oradea, na Ukrajine, ale aj na Slovensku v mestách Ružomberok, Humenné Bardejov, v Spišskom Podhradí, Starej ¼ubovni, Krásnej Hôrke atď.

Od roku 1996 sa pravidelne zúčastňujú medzinárodnej súťažnej prehliadky fotoklubov INTERFOTOKLUB Vsetín, kde v roku 2000 získala kolekcia fotografií ZKF K-91 Zlatú medailu v konkurencii 27 fotoklubov z 15 krajín. Členovia fotoklubu pôsobia aj ako lektori a členovia fotografických porôt na okresných, krajských, celoslovenských a aj medzinárodných výstavách. V súčasnosti má ZKF K-91 osemnásť členov.

Početným priaznivcom fotografie v Košiciach a okolí táto výstava prináša to najlepšie z tvorby autorov tohto fotoklubu. Tematické zameranie fotografií je rôznorodé - od krajiny, architektúry, aktu, portrétov, zátišia až po makrofotografiu.

Každý návštevník si z výstavy odnesie nielen príjemné dojmy, ale mnohí možno aj inšpiráciu pre svoju tvorbu. Výstava potrvá do 3. septembra.

Mgr. Helga Tomondyová   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]