magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Autogramiáda a autorské čítanie J.H. Krchovského
@ Kultúra -> Literatúra      Oct 06 2010 - 09:57 GMT

Knihkupectvo Artforum na Mlynskej pozýva na autogramiádu a autorské čítanie J.H. Krchovského v piatok 8. októbra o 20.00.

Kultový český básnik s koreňmi v pražskom literárnom undergrounde 80-tych rokov. Charakteristický nonkonformným a nezameniteľným rukopisom – vo svojich expresívnych rýmovaných básňach prejavuje nielen zmysel pre nápaditý rým a výrazný rytmus, ale túto pevne zovretú, pravidelne plynúcu formu kladie do ostrého kontrastu práve s obsahom básní. Všadeprítomná dekadencia, záhrobná mrazivosť, častokrát až odovzdaná rezignácia či bolestínske solitérstvo pozvoľna prerastajú do grotesknosti a neskrývaného cynizmu. Ostrý balans na hrane alkoholického opojenia, živočíšnosti, erotiky a ničivej samoty na strane druhej dodáva jeho poézii originálny vnútorný náb.


Krchovský svoje texty uplatňuje v tvorbe vlastnej skupiny Krch-Off Band, v ktorej pôsobí ako spevák a gitarista.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]