magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Naši najúspešnejší
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Dec 09 2010 - 10:25 GMT

Pod týmto názvom pripravilo Krajské osvetové stredisko v Košiciach výstavu prác štyroch najúspešnejších výtvarníkov z košického regiónu v posledných rokoch v rámci postupových súťažných výstavných podujatí Košická paleta a Výtvarné spektrum. Všetci štyria autori patria k najvýraznejším talentom mladej generácie, ktorí vďaka regionálnym a krajským súťažiam vo výtvarnej tvorbe Košická paleta organizované Krajským osvetovým strediskom v Košiciach a celoštátnej súťaže Výtvarné spektrum, ktorej organizátorom a vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum v Bratislave sa dostali do povedomia milovníkom umenia svojim výnimočným výtvarným prejavom.



Miroslava Rybárová

V kategórii insitná tvorba získala viackrát najvyššie ocenenia za maľbu. Napriek tomu, že dlhé roky študovala klasickú maľbu, naviazala na klasickú insitnú tvorbu Henryho Russeaua. Jej originálne práce sa najčastejšie objavujú na obálkach katalógov súťažných výstav (Košická paleta). Toho času žije vo Francúzsku.

Dušan Scholtz

Talentovaný maliar, ktorý sa zaoberá expresívnou figurálnou tvorbou so sociálnou tematikou. Svojou tvorbou odkrýva vnútornú filozofiu na súčasný svet. Mnohí milovníci umenia ho označujú ako pokračovateľa diela známeho košického maliara Júliusa Jakobyho. Vo svojej kategórii získal celý rad najvyšších ocenení.

Adriana Andrejková  Szekeressová

Absolventka Školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach, Prešovskej univerzity a doktorandského štúdia Prešovskej univerzity, katedry humanitných a prírodných vied, odbor výtvarná výchova, učiteľka ZUŠ na Bernolákovej ulici v Košiciach. Venuje sa komornej maľbe, maľbe na hodváb a sochárskej tvorbe. Na jej výtvarný prejav mal najväčší vplyv výtvarný pedagóg, sochár Mgr.art ¼ubomír Purdeš. Pre Košický samosprávny kraj získala tohto roku na Celoštátnej súťaži vo výtvarnej tvorbe Výtvarné spektrum 2010 najvyššie ocenenie za sochársku tvorbu.

Kristína Záthureczká

Maliarka so zaujímavým cítením a videním sveta, vynikajúci človek bez ktorého by maliarske plenéry nemali tú správnu atmosféru. Ako maliarka sa objavila na výtvarných podujatiach organizovaných U.S.Steel Košice. V posledných rokoch sa zapája do výtvarného života cez Krajské osvetové stredisko v Košiciach. V rámci kraja i na celoštátnych podujatiach získala celý rad najvyšších ocenení.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]