magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Raši vyhlásil mimoriadny stav v Košiciach pre zosuvy pôdy
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 13 2011 - 17:47 GMT

Primátor mesta Košice Richard Raši dnes o 16. hodine vyhlásil na území mesta Košice mimoriadnu situáciu v dôsledku pokračujúcich intenzívnych zosuvov pôdy v mestskej časti Košice-Krásna ako i uvoľňovania zeminy a kamenia nad Kostolianskou cestou na okraji mestskej časti Košice-Sever. Informoval o tom Jozef Marko z košického magistrátu.

„Zosuvy pôdy a uvoľňovanie kamenia ohrozuje životy a majetok obyvateľov dvanástich rodinných domov na Ulici 1. mája a na Kostolianskej ceste ohrozujú bezpečnosť účastníkov cestnej premávky,“ informoval Marko. Na Kostolianskej ceste mesto zabezpečí zníženie rýchlosti na kritickom približne dvojkilometrovom úseku a operatívne pripraví technické riešenia, ktoré budú minimalizovať riziká padania zeminy a kamenia na frekventovanú komunikáciu. „Žiadame vodičov, aby vo vlastnom záujme rešpektovali prijaté opatrenia a dodržiavali zníženú rýchlosť,“ zdôraznil.

Situáciu v Košiciach monitorujú

Viac na http://www.webnoviny.sk/slovensko/rasi-vyhlasil-mimoriadny-stav-v-kosic/284141-clanok.html
 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]