magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Potulky mestom Košice: KOŠICE ZA SOCIALIZMU (5.-6. február)
@ Kultúra -> Podujatia      Feb 02 2011 - 09:37 GMT

Uplynulo len 21 rokov a skôr narodení sa už ledva rozpamätajú, kde bol Tuzex, kde ktorý národný výbor, socha Gottwalda a ako sa volali ulice predtým. Mladší už ani nevedia, o čom je reč. Iskrička, pionier, zväzák, ideovo-politické vzdelávanie, kádrová rezerva, pioniersky tábor, súťaž Čo vieš o Sovietskom zväze... im nič nepovedia. Keďže vývoj ľudstva „vyberá“ čoraz ostrejšiu zákrutu a stále vo väčšej rýchlosti, dobre padne zastaviť sa a na Potulkách mestom pripomenúť si aj túto nedávnu dobu.

      Prehmaty socializmu a všeličo, čo sa vďaka nemu nenávratne zničilo, ale aj jeho výdobytky, si oživíme priamo na miestach, ktoré to pripomínajú. Napokon sa prepracujeme do rázovitého občerstvovacieho zariadenia, kde ako keby zastal čas. Uvidíme to nielen podľa starých nápisov, hesiel, diplomov a obrazov komunistov, ale aj podľa cien!

     Potulky mestom sú tematické prehliadky Košíc pre Košičanov i cezpoľných, kde každú prvý víkend v mesiaci si priamo na miestach pozrieme to najpozoruhodnejšie z dejín a súčasnosti mesta. Autorom výkladu je spisovateľ, prekladateľ, sprievodca cestovného ruchu a autor tohto článku Milan Kolcun v sobotu o 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 a 17:00 a v nedeľu 14:00, 15:30 a 17:00. Zoltán Balassa sprevádza v sobotu o 11:00 po slovensky a o 16:00 po maďarsky. Betka Czimová sprevádza v nedeľu o 14:30 po slovensky a 16:00 po maďarsky. Zraz je vždy pred Vedeckou knižnicou (Hlavná 10).

     Info a predpredaj (1,5 €) MiC v OD Dargov a www.potulka.sk. Lístky možno kúpiť aj na mieste začiatku potulky (1,99 €).

     Každý  účastník dostane 2 sady socialistických pohľadníc GRÁTIS!

     S potulkou na večné časy a ni(e)k(e)dy (aj) inak!

     Iné  témy:

     5.-6. marec Tajomstvá bočných uličiek

     2.-3. apríl Kaplnka sv. Michala

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]