magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pozvánka na Vedeckú kaviareň vo výmenníku
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 25 2011 - 07:10 GMT

Veda, vedci a vedecké objavy sa často zdajú akoby boli z iného sveta. Bežný človek im veľmi nerozumie. Stačí však štipka zvedavosti, nahliadnuť, čo sa varí vo vedeckej kuchyni a tajomstvá vyplávajú na povrch.

Takýto pohľad do "vedeckého hrnca", v ktorom sa varí DNA, vám ponúkne tím projektu SPOTs v spolupráci s Neurobiologickým ústavom SAV v Košiciach 1. marca 2011 o 18:00 vo Výmenníku Terasa na Ulici obrody.

Prednášku s názvom "Tajomstvá DNA, alebo v čom NCIS zavádza..." prednesie v rámci Vedeckej kaviarne doc. RNDr. Peter Pristaš, PhD. z Ústavu fyziológie hospodárskych zvierat SAV v Košiciach. Na popularizačnej prednáške sa dozviete, čo všetko dokážu zistiť kriminalisti z nájdenej biologickej vzorky na mieste činu, čo dedíme po rodičoch, aj kde bola pravda o údajnej princezne z vyvraždeného cárskeho rodu Romanovovcov. Vstup na prednášku je voľný.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]