magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

POTULKA MESTOM KOŠICE -Tajomstvá bočných uličiek
@ Kultúra -> Podujatia      Feb 28 2011 - 14:07 GMT

Za tajomstvami bočných uličiek sa môžete vydať 5.-6. marec Začiatok každej potulky je pred Štátnou vedeckou knižnicou (Hlavná 10).Hlavná ulica je výkladná skriňa. Bočné uličky sa rozťahujú omnoho menej, ale zato v sebe ukrývajú množstvo zákutí. Len ten, kto ich pozná, stáva sa znalcom mesta.Je efektné na prechádzke prehodiť: „Ináč, toto je najužšia ulička v meste.“ Alebo zrazu pozvať frajerku do exotickej reštaurácie, ktorá sa ukrýva za obyčajnými dverami.

Na tejto potulke uvidíte labyrint uličiek z netradičných pohľadov. Napríklad z nadhľadu strážcov hradieb horizont mesta. Uvidíte dokonca aj figu, a to skutočnú, lebo sprievodca Vám ukáže figovník. Prejdeme sa miestami, kde sa o čosi snažili košickí slobodomurári. „Prebrodíme sa“ vodnou priekopou. Pozrieme si divadelnú hru priamo na dome. Uvidíme miesta, ktoré zasiahlo bombardovanie počas 2. svetovej vojny. Kto má rád kubizmus, ten unikátny štýl v československej architektúre 1. republiky, tiež si príde na svoje.

V marci sa budete môcť túlať uličkami západne od Hlavnej ulice. Je to PREMIÉROVÁ TÉMA. A ešte niekoľko organizačných informácií.

Milan Kolcunzačína svoje potulky v sobotu (5. marec) o 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 a 17:00 (17:00 dvojjazyčný anglicko-slovenský turnus) av nedeľu (6. marec) o 14:00,15:30 a17:00.

Zoltán Balassasprevádza v sobotu po slovensky o 11:00  a po maďarsky o 16:00.

Betka Czimováv nedeľu o 14:30 po slovensky a 16:00 po maďarsky.

 

Začiatok každej potulky je pred Štátnou vedeckou knižnicou (Hlavná 10).

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]