magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Iná cesta hodvábu
@ Kultúra -> Výstavy      Mar 08 2011 - 10:17 GMT

Pozvánka do Východoslovenského múzea

Výstavu pod názvom  Iná cesta hodvábu si môžete prezrieť v Galérii bašta na Hrnčiarskej 7.  Spoznáte tak nevšednú tvorbu Júlie Zelenej a jej obrazy na hodvábe. Júlia Zelená sa narodila v roku 1963 v Košiciach, kde doteraz žije a tvorí. V roku 1986 ukončila štúdium na Technickej Univerzite v Košiciach  a od roku 1993 sa venuje odevnej a výtvarnej tvorbe, a to odevnému designu a maľbe na hodvábe. Na svojich samostatných výstavách na Slovensku a v zahraničí predstavuje v rámci výtvarnej tvorby maľbu na hodváb. Spôsob maľby a spracovanie hodvábu poníma veľmi svojsky.

V posledných dielach  predstavuje cielenú snahu  potierať  typicky vizuál maľby na hodváb a to vrstvením farebných plôch a používaním iných  výtvarných techník. Jej obrazy sú odrazom jej vnútorného  farebného vnímania  sveta, miestami fantaskného, neobyčajne dekoratívneho, ale zároveň  tajomného. Výtvarníčka sa v Galérii bašta prezentuje od 12.3.2011 - do 10.4.2011.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]