magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

III. ročník REC-PLAY prehliadka videotvorby mladých
@ Kultúra -> Podujatia      Mar 18 2011 - 09:44 GMT

Kultúrne centrum KSK v spolupráci so Súkromnou strednou umeleckou školou filmovou pripravili pre milovníkov nekomerčných filmov aj tento rok prehliadku videotvorby mladých pod názvom REC-PLAY.  Jej III. ročník sa uskutoční dňa 19. marca 2011  (sobota) v priestoroch Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej na Petzvalovej 2 v Košiciach.

Do III. ročníka prehliadky REC_PLAY 2011 za zapojilo toho roku spolu 26 autorov a 4filmové krúžky s viac ako  40 súťažnými príspevkami.

Program začína projekciou filmov od 9.30 do 13.00. Na rozborovom seminári od 14.00  si prítomní autori vypočujú  názor trojčlennej odbornej poroty. Ich rady a odporúčania budú môcť  zužitkovať vo svojej ďalšej tvorbe.

 

Filmári, ktorí sa nemôžu zúčastniť na prehliadke osobne, budú mať možnosť komunikovať s lektormi formou chat-u, príp. videokonferencie.Prehliadka REC-PLAY je postupová, čo znamená, že najlepšie filmy odporučí porota na krajskú súťaž amatérskej filmovej tvorby a videotvorby CINEAMA, ktorá sa uskutoční 9. apríla v Rožňave. Tie najkvalitnejšie budú náš kraj reprezentovať na celoštátnej súťaži  v dňoch 10.-12.6. 2011 v Bratislave.

V skupine A – autorov nad 25 rokov určite zaujme  divákov dokument Vladimíra Barana o známom maliarovi Vincentovi van Goghovi.

V skupine   B budú prezentovať svoju tvorbu deti a mládež do 18 rokov. Táto kategória je na prehliadke zastúpená najpočetnejšie. V ich tvorbe dominuje animovaný film. Tešiť sa môžeme na  príspevky jednotlivcov, ale aj filmy kolektívu Detskej filmovej spoločnosti pri CVČ Domino v Košiciach, tvorivej skupiny Zemiaky v ŠUVKE a Mamidoró zdaďadalkama, Filmového krúžku Víly Kesaj pri Súkromnom Gymnáziu na Galaktickej  9 v Košiciach ako aj študentov Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej. Po minuloročných úspechoch na celoštátnej súťaži nás určite ani tento rok ich filmy nesklamú.

 V skupine C – autorov od 18-25 rokov, nebude chýbať film úspešného tvorcu Enrika Bistiku z Medzeva (Košice-okolie), ktorý svoje prvenstvo obhájil minulého roku na celoštátnej súťaži CINEAMA a medzinárodnej súťaži TATRANSKÝ KAMZÍK. V tejto kategórii sa so svojimi príspevkami zúčastnia aj študenti Technickej univerzity v Košiciach.  Poslucháči vysokých filmových škôl  sú zaradení do skupiny D.                    

Vstup na podujatie je voľný. Vítaní budú nielen autori filmov, ale aj všetci záujemcovia  o filmovú tvorbu.

Mgr. Helga Tomondyová

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]