magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy z 16.03.2011
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 18 2011 - 09:41 GMT

Traja Košičania sa vlámali do felície

Policajti vypátrali z prečinu krádeže obvinili troch Košičanov- 20-ročného Rolanda, 18-ročného Michaela a 18-ročného Matúša, ktorí sa v noci z 01.03. na 02.03.2011 na parkovisku na Južnej triede v Košiciach vlámali do osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia. Z neho odcudzili zadné pláto s dvoma reproduktormi a poistný kľúč na skrutky kolies, čím majiteľovi spôsobili škodu 210,-€.

Neznámi páchatelia sa vlámali do pohostinstva i firmy

V noci z utorka na stredu sa doposiaľ neznámy páchateľ po vypáčení kovovej bránky a vstupných kovových dverí  vlámal do pohostinstva na  Magnezitárskej ulici v Košiciach. V pohostinstve  vylomil spodné dvierka na výhernom automate a odcudzil zásobník na mince, čím bratislavskej a.s. spôsobil krádežou škodu 197,55 € a poškodením automatu škodu 97,76 €. Poškodením zariadenia pohostinstva vznikla majiteľovi škoda 300,-€.

V tom istom čase sa neznámy páchateľ po rozbití sklenenej výplne vchodových dverí vlámal do budovy firmy na Abovskej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil rôznu výpočtovú techniku s príslušenstvom a kľúč od motorového vozidla zn. Peugeot Boxer, ktoré následne z dvora firmy odcudzil. Na ložnej ploche vozidla sa nachádzali dve debničky s rôznym náradím, ako aj rôzne meracie prístroje,  teplomery, vysielačky a vàtačka. Firme z Pezinka vznikla krádežou škoda 23.850,-€, škoda na zariadení doposiaľ vyčíslená nebola.

Mladíci kradli medené súčasti z koľajníc

Policajti oddelenia železničnej polície KR PZ v Košiciach vypátrali a poverený príslušník PZ z prečinov krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil troch mladíkov- 14-ročného Júliusa a 16-ročného Milana z obce Čaňa (okr. Košice –okolie) a 19-ročného Maroša z Košíc. Títo po predchádzajúcej dohode s ďalšími tromi maloletými chlapcami v presne nezistenom čase vo februári 2011 na železničnej stanici v Barci odcudzili 27 ks medených prepojovacích lán, čím  ŽSR spôsobili škodu 578,-€. 

Obvinený Július a Maroš spolu maloletými chlapcami v decembri 2010 prišli k železničnej stanici v obci Čaňa, kladivom poodbíjali  od koľajníc 11 ks medených prepojovacích lán, ktoré ukryli a následne odniesli do výkupu druhotných surovín. Za 19 kg medi dostali sumu 75,- €, ktoré si rozdelili rovnakým dielom a použili pre vlastnú potrebu. ŽSR spôsobili škodu 1.123,-€. V ďalšom prípade tiež v decembri 2010 na tej istej stanici poodbíjali ďalších 14 ks medených prepojovacích lán, za ktoré dostali 75,- €. V tomto prípade ŽSR vyčíslili škodu na 1.094,-€. Do tretice poodbíjali 22 ks medených prepojovacích lán, za čo dostali vo výkupe tiež 75,- €. ŽSR vznikla v tomto prípade škoda 1.700,-€. Stanicu v Čani navštívili aj štvrtýkrát, kedy poodbíjali 13 ks medených prepojovacích lán, za ktoré znovu dostali 75,-€, pričom škoda činila 543,-€.

 

Dvaja opití muži zaútočili na dve ženy

Michalovský policajný vyšetrovateľ z prečinu ublíženia na zdraví (trestná sadzba 2 až 5 rokov) obvinil 31-ročného doposiaľ raz súdne trestaného Mikuláša z Michaloviec, ktorý včera o 20.30 hod. v byte na Konečnej ulici v Michalovciach pod vplyvom alkoholu fyzicky napadol 38-ročnú ženu, u ktorej bol na návšteve. Najprv ju v kuchyni viackrát rukami udrel do tváre, potom ju odtiahol do obývačky, kde ju uložil na posteľ a tu ju opätovne rovnakým spôsobom fyzicky napádal. Následne sám z mobilu privolal rýchlu záchrannú službu a po príchode záchranárov i príbuzných ženy, z bytu odišiel. Žena pri útoku utrpela zranenia s  dobou liečenia a PN najmenej 4 mesiace.        

Z prečinu nebezpečného vyhrážania bol obvinený 39-ročný Róbert z Košíc, ktorý včera večer v byte na Galaktickej ulici v Košiciach pod vplyvom alkoholu vulgárne nadával a vyhrážal sa zabitím svojej bývalej manželke (37). V kuchyni ju sotil o stenu, potom vzal z kuchynskej linky do ruky nôž, s ktorým sa na ňu zahnal a neustále s ním robil pohyby, akoby ju chcel pichnúť. Žene sa podarilo utiecť do inej izby a následne i z bytu. Svojím konaním u nej vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Obvinený je stíhaný na slobode.

Dvaja mladiství „navštívili“ dva domy v obci Palín

Pre pokračujúci prečin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody a prečinom poškodzovania cudzej veci boli obvinení dvaja mladiství z obce Palín (okr. Michalovce) – 14-ročný Dominik a 16-ročný Branislav. Títo v presne nezistenej dobe koncom roka 2010, resp. začiatkom roka 2011 vo večerných hodinách vnikli cez otvorenú bránu do  zadnej časti rodinnému domu  v obci Palín, kde Branislav nohou vykopol vchodové dvere a potom spoločne vošli dnu. Z domu odcudzili televízor, mikrovlnnú rúru, rýchlovarnú kanvicu, hriankovač, elektrickú ručnú kosačku a ručnú umývačku na umývanie áut. Majiteľke spôsobili odcudzením vecí škodu najmenej 2.500,-€  a poškodením dverí  škodu 400.-Eur. Rovnakým  spôsobom sa dostali aj do druhého domu v tej istej obci, odkiaľ však nič neodcudzili. Obvinený Branislav potom vykopol vchodové dvere do komory, z ktorej odcudzili elektrické čerpadlo na vodu, elektrický šrotovník a vlečku za malotraktor. Z garáže si odniesli 20 ks vlnitého plechu a 5 ks trapézového plechu, zváraciu súpravu, elektrický kompresor a tri plechové disky na auto. Potom vo dvore rodinného domu na odstavenom aute zn. Avia  obvinený Dominik železnou tyčou rozbil okno a z vozidla odcudzili dva akumulátory, výparník klimatizácie a hliníkové plechy. Odcudzené veci následne odpredali v zberných surovinách v obci Vojany za 90,-€. Peniaze si rozdelili a minuli pre vlastnú potrebu. Svojím konaním spôsobili majiteľovi z obce Tušice škodu 7.310,-€.  

dem

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]