magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy z 04.05.2011
@ Aktuálne -> Polícia      May 05 2011 - 12:20 GMT

Piati muži pri bitke použili železné tyče 

Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ  z ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinili piatich mužov- 48-ročného Emila, 27-ročného Emila, 28-ročného Radoslava, 49-ročného Jozefa (všetci zo Smižian) a 34-ročného Igora zo Spišskej Novej Vsi, ktorí v utorok okolo 16.30 hod. na Vrbovej ulici v Smižanoch fyzicky napadli  troch miestnych občanov - 52-ročného  Jozefa, 29-ročného Jozefa a 50-ročnú Valériu. Bili ich železnými  a drevenými tyčami,  čím  Jozefovi  st. spôsobili  okrem iného otras  mozgu a otvorenú zlomeninu ruky s dobou  PN viac ako 42 dní, Jozefovi ml. zlomeninu lebky a iné s dobou PN viac ako 42 dní  a napadnutej žene ľahké zranenie nevyžadujúce  PN.

Jej tri deti chodili „poza školu“

Z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže (trestná sadzba až päť rokov) bola obvinená 38-ročná Milena z Michaloviec, ktorá ako zákonná zástupkyňa riadne nezabezpečila výchovu svojich detí a nevykonala žiadne opatrenia, ktoré by viedli k náprave vo výchove. V dôsledku toho jej 14-ročný syn Tomáš v základnej škole vymeškal 961 vyučovacích hodín, 7-ročná Vanesa 132 hodín a 11-ročná Jaroslava 96 neospravedlnených hodín.

Z jedného domu zmizli zbrane, z druhého šperky 

Doposiaľ nezistený páchateľ sa v noci z utorka na stredu po vypáčení balkónových dverí vlámal do rodinného domu na Kúpeľskej ulici v Sobranciach, následne sa v pivničných priestoroch vlámal do plechovej skrine a ukradol z nej dve brokovnice a jednu dlhú guľovú zbraň. Majiteľovi, ktorý má zbrane v legálnej držbe, vznikla škoda 1.230,-€. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami (trestná sadzba 3 až 8 rokov).

V obci Veľké Trakany (okr. Trebišov) neznámy páchateľ včera medzi 07.15 a 16.00 hod. neoprávnene vnikol na dvor rodinného domu, na zadných vchodových dverách domu rozbil sklenenú výplň a vošiel do domu. Z neho odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu, čím majiteľke spôsobil škodu viac ako 2.000,-€. Prípad realizuje OO PZ Kráľovský Chlmec ako prečiny krádeže a porušovania domovej slobody.

Vyraboval bývalé potraviny    

V dobe od  15.03. do  04.05.2011 sa doposiaľ neznámy páchateľ po vypáčení vchodových dverí  vlámal do bývalej predajne potravín na Námestí oslobodenia v Moldave nad Bodvou (okr. Košice –okolie). Z nej odcudzil plynový kotol, chladiace motory z chladiacich boxov, dva mraziace boxy, dva nárezové stroje, dve váhy, štyri vodovodné batérie, tri radiátory a umývadlo. Firme z Rimavskej Soboty spôsobil škodu 6.680,-€.

Pri nehode sa ťažko zranila spolujazdkyňa

Včera okolo 06.50 hod. viedla 43-ročná vodička z obce Borša (okr. Trebišov) osobné motorové vozidlo zn. VW Polo Classic po ceste v smere od obce Bôľ na Kráľovský Chlmec, pričom pri prejazde ľavotočivou zákrutou sa s vozidlom dostala do balansu, prešla do protismeru, šmykom zišla z cesty do priekopy, kde sa vozidlo dvakrát prevrátilo a ostalo stáť na kolesách na poli. Pri nehode utrpela jej 57-ročná spolujazdkyňa, sediaca na zadnom sedadle, ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia až jeden rok.  Požitie alkohol u vodičky zistené nebolo. Na vozidle vznikla škoda cca 2.000,-€. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví (trestná sadzba až dva roky).

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]